Ζάεφ: «Η Συμφωνία των Πρεσπών κάνει τους Έλληνες φίλους της ‘Μακεδονίας’»

Νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από τον ηγέτη των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε δημόσια συνάντηση στο Νεγκοτίνο, επέμεινε να αναφέρεται όπου πατάει και όπου σταθεί στην «Μακεδονία» και τον «μακεδονικό» λαό, αγνοώντας έστω ακόμη και το «Βόρεια Μακεδονία» που αναγράφεται στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων, με όλο το θάρρος που του έδωσαν οι ελληνικές υπογραφές στις Πρέσπες, ο Ζ.Ζάεφ δήλωσε τα παρακάτω:

«Οι πολίτες λαμβάνουν σοφές αποφάσεις επειδή αγαπούν την πατρίδα τους, φέρουν την ευθύνη για τα παιδιά τους. Ως εκ τούτου, έχουμε πάρει μια δίκαιη απόφαση και όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε κάνει συμβιβασμό που βγάζει τη χώρα μας από το μακροχρόνιο status quo.

Οι πολίτες θα πάρουν μια ιστορική απόφαση για το μέλλον τους και για το μέλλον της χώρας τους. Θα σταματήσουν την απομόνωση, είναι πλέον καιρός να ενταχθούμε και να γίνουμε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως τα οφέλη της συνεργασίας με τους γείτονες (την Ελλάδα) είναι σημαντικά, καθώς «από εχθροί , οι Έλληνες έχουν μετατραπεί σε φίλους της ‘Μακεδονίας’».

Και συνέχισε:

Όλα όσα επιθυμούμε επιβεβαιώνονται στη συμφωνία, η οποία επιπλέον ανοίγει τις πόρτες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ για τη χώρα μας.

Με την επίτευξη της συμφωνίας καταδείξαμε δημοκρατική ωριμότητα, ευρωπαϊκούς τρόπους. Και η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει ότι τώρα η χώρα έχει πολλούς ειλικρινείς φίλους από όλο τον κόσμο. Γι ‘αυτό δεν ξέρω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν εναντίον τους και τι θα επιτύχουν;».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu