Υπό τον φόβο άγριων συγκρούσεων, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για την φύλαξη «αλβανικών στόχων»

Μετά και το περίεργο περιστατικό στον Γέρακα με την συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών, στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται τα χειρότερα.

Δίχως αμφιβολία το σενάριο για όξυνση της βίας ,έστω και μεμονωμένα, είναι αρκετά πιθανό με αφορμή την εκτέλεση του 35χρονου Έλληνα ομογενή στο χωριό Βουλιαράτες της Β.Ηπείρου.

Για αυτόν τον λόγο η Ελληνική Αστυνομία εκτάκτως προβαίνει σε μέτρα ενισχυμένης φύλαξης «ευαίσθητων αλβανικών στόχων».

Πιο συγκεκριμένα,  ενισχυμένα μέτρα λαμβάνονται σε ευπαθείς στόχους όπως προξενεία , πρεσβείες ,επιχειρήσεις αλβανικών συμφερόντων ,σε χώρους όπου συναθροίζονται Αλβανοί υπήκοοι και στις φυλακές.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν υπάρχουν στοιχεία σύνδεσης της συμπλοκής στους Βουλιαράτες της Β.Ηπείρου που κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο με τον θανάσιμο τραυματισμό του 35χρονου ,με την ανύψωση ελληνικής σημαίας στην περιοχή .

Η ανακοίνωση ωστόσο και μόνο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας σε αλβανικούς στόχους εντός Ελλάδας γεννά πολλά ερωτήματα σχετικά με τους φόβους που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα κύκλοι της ελληνικής αστυνομίας θέλουν λίγες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό στον Γέρακα ο Έλληνας αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος, να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του.

Τι υποστηρίζουν οι αλβανικές αρχές

Αποφεύγουν να δώσουν ξεκάθαρη εικόνα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα οι αλβανικές αρχές, διατρανώνοντας ξανά και ξανά πως «ο θάνατός του δεν ήταν για την ελληνική σημαία».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...