• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπό ομηρία 11 Σκοπιανών βουλευτών οι Έλληνες – Η αλήθεια για το δημοψήφισμα στα Σκόπια και όσα ακολουθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό ομηρία 11 Σκοπιανών βουλευτών οι Έλληνες – Η αλήθεια για το δημοψήφισμα στα Σκόπια και όσα ακολουθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αποχή ήταν ο μεγάλος νικητής του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, αφού η προσέλευση άγγιξε το 36,85%, (κάπου 630.000 πολίτες μετείχαν),

πολύ κάτω από το όριο του 50% + μία ψήφο που απαιτεί το Σύνταγμα για να είναι δεσμευτικό το δημοψήφισμα, στο οποίο σε ποσοστό 91% επικράτησε το «ναι».

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είναι αποφασισμένος να προχωρήσει την Συμφωνία, της οποίας η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και δεν έχει σταματήσει, όπως πανηγυρίζει ακατανόητα, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Εκτός και αν πανηγυρίζει επειδή, άπαξ και τα Σκόπια οδηγηθούν σε εκλογές, καθυστερήσουν διαδικασίες που ενδεχόμενα πλήξουν την παραμονή των ΑΝΕΛ στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ,

Με το σκεπτικό πως η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων, η κυβέρνηση των Σκοπίων πιστεύει ότι αυτές οι 600+ χιλιάδες, που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα, αποτελούν στέρεα βάση για να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 2/3 στην επόμενη Βουλή, αν χρειαστούν πρόωρες εκλογές.

Η πραγματοποίηση των τελευταίων θα εξαρτηθεί από τις επαφές που ξεκίνησαν ήδη από τα μεσάνυχτα χθες, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να μεταπείσει ώστε να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 2/3 για τη κύρωση της από την παρούσα Βουλή.

Το ξαναγράφουμε:

Η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να πετύχει στήριξη από άλλους 11 βουλευτές, δηλαδή να εξασφαλίσει ψήφους και από την αντιπολίτευση, ώστε να περάσει η συμφωνία.

Ορισμένοι από τους βουλευτές αυτούς ζητούν «ειδικά ανταλλάγματα» – κάποιοι και απαλλαγή από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στα δικαστήρια – προκειμένου να αλλάξουν στρατόπεδο και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα.

«Μερικοί από αυτούς πρέπει να πάνε στη φυλακή για διαφθορά, δεν μπορούμε να τους τη χαρίσουμε », έλεγαν στελέχη από το επιτελείο του Ζάεφ. Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα κρίνει τις εξελίξεις:  αν δεν βρεθούν οι 11 βουλευτές που ο Ζάεφ υπολογίζει ότι του λείπουν, θα προκηρύξει εκλογές για τα τέλη Νοεμβρίου.

Με άλλα λόγια, οι Έλληνες βρίσκονται σε ομηρία και το μέλλον της Μακεδονίας εξαρτάται από το αν 11 βουλευτές θα πάρουν τα ανταλλάγματα που ζητούν, ώστε να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών ΤΩΡΑ από την σκοπιανή Βουλή και να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπιανών, δημιουργώντας τετελεσμένα και κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Ελληνισμό.

Η Ελλάδα οφείλει να αντιδράσει, μπλοκάροντας την Συμφωνία, πριν γίνει αυτό, πριν αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων και μετά έρθει και εδώ η Συμφωνία προς κύρωση.

Είτε ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Αυτοί μπορούν να το κάνουν.

Όλα αυτά πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες στα Σκόπια.

Όλα τα υπόλοιπα είναι «στάχτες» στα μάτια της ελληνικής κοινή γνώμης.

 

 

 

 

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •