• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΥΠΕΞ: Συνειδητά fake news η διαστρέβλωση των λεχθέντων για το γαλλικό πλοίο

ΥΠΕΞ: Συνειδητά fake news η διαστρέβλωση των λεχθέντων για το γαλλικό πλοίο

Το υπουργείο Εξωτερικών επανέρχεται με νέα δήλωση σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε με γαλλικό ερευνητικό πλοίο που παρεννοήθηκε από τουρκικό πολεμικό σκάφος και ειδικότερα για τη διγλωσσία που φάνηκε να υπάρχει μεταξύ του ΥΠΕΞ και της κυβερνητικής εκπροσώπου.Λίγες ώρες μετά τις επεισοδιακές δηλώσεις του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το γαλλικό ερευνητικό παρενοχλήθηκε από τουρκικό πολεμικό σκάφος.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ρωτήθηκε για το συμβάν και απάντησε αναφέροντας πως πρόκειται για συμβάν που αφορά τη γαλλική πλευρά.«Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά» ανέφερε, ειδικότερα.

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της κα Πελώνη. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, συγκεκριμένα, έκανε λόγο για συμβάν που αφορά και τη γαλλική πλευρά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται για περιοχές που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ελληνικού σταθμού και ως εκ τούτου, ο ελληνικός σταθμός του Ηρακλείου εξέδωσε την απαραίτητη Navtex για τον πλου και τις έρευνες του γαλλικού σκάφους.

Η νέα απάντηση του ΥΠΕΞ

Με φόντο τις αντιδράσεις που υπληρξαν, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ανακοίνωση επί του ζητήματος.

«Η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, προσθέτοντας:

«Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας. Είναι μια καθαρή τοποθέτηση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις».

(sputniknews)