Σε ανακοίνωσή του, διαμηνύει εκ νέου πως οι παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας, ακόμη και αν επαναλαμβάνονται παρά τη διεθνή κατακραυγή που προκαλούν, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, ούτε βέβαια δημιουργούν τετελεσμένα.
Επισημαίνει πως δεν εκπλήσσει η ανακοίνωση νέας παράνομης γεώτρησης από την Τουρκία εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περιοχές αδειοδοτημένες σε ευρωπαϊκές εταιρείες και σημειώνει περαιτέρω πως εντάσσεται στο πλαίσιο σωρείας παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου από την Άγκυρα στην ευρύτερη περιοχή, που εκτείνονται από εισβολή και κατοχή εδάφους, παραβιάσεις εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων, μέχρι παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων και αποπειρών σφετερισμού υποθαλάσσιων πόρων γειτονικών και μη χωρών της.
Κοινός τους στόχος, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, είναι η εξυπηρέτηση επεκτατικών βλέψεων μέσω δημιουργίας τετελεσμένων επί του εδάφους.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας o Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής
- NYT: Οι αμερικανικές αρχές κατέστρεψαν μεγάλο απόθεμα αντισυλληπτικών
- Η Ρωσία κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Σμολένσκ
- Τραμπ για δολοφόνο του Κερκ: «Τον έχουμε υπό κράτηση, ελπίζω να καταδικαστεί σε θάνατο», vid
- Σοκ στη Γαλλία! Έσφαξαν ΑμΕΑ Χριστιανό σε ζωντανή μετάδοση – Παρέμβαση Λεπέν, video
- Νέα επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ
- Πλεύρης: Καταργείται πλέον ο όρος «παράτυπη μετανάστευση»
- Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκονται σε «παύση»
- «Καμπανάκι» για τη λειψυδρία: Η μικρότερη έκταση της λίμνης του Μόρνου από το 2014
- Διεθνιστική σύσκεψη στο Μαξίμου: «Η Ελλάδα στην 1η γραμμή της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης»