• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπάρχουν χειρότερα για την Μακεδονία από την Συμφωνία των Πρεσπών; – Διαβάστε την αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν χειρότερα για την Μακεδονία από την Συμφωνία των Πρεσπών; – Διαβάστε την αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο λαϊκισμός ενίοτε διασκεδάζει, κάποιες φορές όμως γίνεται επικίνδυνος...

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως είναι το θέμα που επιλέγει η Ελληνική Λύση, προκειμένου να ασκήσει αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη τις δεξιόστροφες ρυθμίσεις στην Οικονομία.

Τι συμβαίνει όμως και τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι;

Η αφορμή δόθηκε από τον κ.Βορίδη οποίος σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό είπε:

«Μας εγκαλέσατε για ασυνέπεια όταν προεκλογικά τοποθετηθήκαμε και είπαμε ότι είναι μια κακή συμφωνία», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Πράγματι η στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρη και μάλιστα κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, την οποία αν είχαν στηρίξει τότε οι ΑΝΕΛ, τότε η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είχε υπογραφεί.

Η Ελληνική Λύση, όπως και οι ΑΝΕΛ, επιλέγει την σύγκρουση με την Κεντροδεξιά, σύγκρουση η οποία, εκ των πραγμάτων, ενισχύει την Αριστερά.

«Θα υπογράψετε την προανακριτική για τον κ. Κοτζιά, κ. Βορίδη εσείς που αγαπάτε τη Μακεδονία και έχετε μια ευαισθησία στο Μακεδονικό εδώ και 20 χρόνια; Τα κακώς κείμενα όταν δεν μπορείς να τα αλλάξεις, δεν ζητάς την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν ζητάς για μια επαίσχυντη συμφωνία ανοχή ακόμη και τώρα που κυβερνάς. Επιχειρείς να τα αλλάξεις. Άρα ή θα τα αλλάξετε ή θα πάτε σπίτι σας. Η προδοσία της Μακεδονίας δεν είναι μια απλή προδοσία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον κ. Βορίδη, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΛΥ, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η απάντηση του κ. Βορίδη ήταν ξεκάθαρη:

«Εγώ καταψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ίδιο έκανε όλη η ΝΔ. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος. Εσείς ζητήσατε ακύρωση της Συμφωνίας και τι πήρατε; 3%. Εμείς λέγαμε η ακύρωση, έτσι όπως μας έχουν παγιδεύσει από αυτή την κάκιστη Συμφωνία, θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα και θα προσπαθήσουμε να απαμβλύνουμε τις συνέπειές της στα όρια των πολιτικών μας δυνατοτήτων, συνδέοντάς την απάμβλυνση των αρνητικών συνεπειών με την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Αυτή η στάση εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό».

Τι είπε δηλαδή; Αυτό που σας γράφουμε στο el.gr:

Η Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ και όσους τον στήριξαν, συνιστά διεθνή Συμφωνία, την οποία η Ελλάδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ για νομικούς λόγους. Τυχόν μονομερείς ενέργειες θα παγιδεύουν ακόμα περισσότερο την χώρα.

Όπως είχαμε αναφέρει:

Η Συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί;

ΟΧΙ, γιατί την υπέγραψε η ελληνική πλευρά μέσω ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα δεσμεύεται πλέον έναντι τρίτων.

Μπορεί να καταγγελθεί;

Μόνο αν αποδειχθεί πως οι Σκοπιανοί παραβιάζουν τους όρους της.

Μπορεί να «διορθωθούν» κάποια σημεία της;

Ενδεχομένως ναι, με «όπλο» την οικονομική διαπραγμάτευση ή την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Όσοι λοιπόν «κραυγάζουν» για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που η προηγούμενη κυβέρνηση μας έφερε, οδηγούν την Ελλάδα, συνειδητά η ανεπίγνωστα, σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα και ενδεχόμενα σε αρνητικότερες συνέπειες από εκείνες της μειοδοτικής Συμφωνίας, με την οποία παγίδευσαν τους Έλληνες.

Οι ψηφοφόροι οφείλουν να γνωρίζουν την πραγματικότητα και το γεγονός πως στην προηγούμενη Βουλή, κόμματα τα οποία φωνασκούσαν για την πατρίδα, εξαφανίστηκαν από την παρούσα.

Αντίθετα η παραδοσιακή Αριστερά διατήρησε τις δυνάμεις της.

Η ιστορία θα επαναληφθεί;

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •