Υπ.Εσωτερικών: «Δεχθήκαμε πυρά Ελλήνων στο Αιγαίο»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάλεσε την ΕΕ να «προειδοποιήσει την Ελλάδα» και να της «δώσει ένα μάθημα» ώστε η χώρα μας «να μάθει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Θέση για την κινηματογραφική καταδίωξη που έλαβε χώρα χθες στη Ρόδο με πρωταγωνιστές μια τουρκική θαλαμηγό και σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού πήρε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.


Ο Τούρκος ΥΠΕΣ κάλεσε την Τετάρτη την Ευρώπη να «προειδοποιήσει και να δώσει ένα μάθημα» στην Ελλάδα σχετικά με την «τελευταία παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν άνοιξε πυρ σε σκάφος στο Αιγαίο Πέλαγος».

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, η ακτοφυλακή της Τουρκίας μπήκε σε 2,5 ναυτικά μίλια στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ώστε να μεσολαβήσει για ένα πλοίο υπό αμερικανική σημαία, το οποίο έστειλε σήμα στην ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας.

Στη συνέχεια μάλιστα, πρόσθεσε «δεχτήκαμε πυρά» και υπήρξαν τραυματισμοί.

«Ήταν νυχτερινή ώρα και χρειάστηκε επείγουσα παρέμβαση» επισήμανε ο κ. Σοϊλού και πρόσθεσε πως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για το περιστατικό.

«Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά δεν μιλά για τέτοια περιστατικά. Ταυτόχρονα, ανοίγουν το δρόμο για μια νέα διαδικασία, βυθίζοντας μετανάστες μέσα σε βάρκες εν ψυχρώ» συνέχισε, σημειώνοντας ότι εξεπλάγην από τη στάση της Ευρώπης για τέτοιες ενέργειες.

«Καλώ την Ευρώπη, η οποία μιλάει πολύ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να προειδοποιήσει και να δώσει ένα μάθημα στην Ελλάδα για το τι κάνει» διεμήνυσε ο Τούρκος ΥΠΕΣ.

(sputniknews – φωτο:screenshot)