• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υφ. Παιδείας: «Τιμητικό που στο εξωτερικό δείχνουν ενδιαφέρον για τα αρχαία ελληνικά» – Μόνο που εδώ τα ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ

Υφ. Παιδείας: «Τιμητικό που στο εξωτερικό δείχνουν ενδιαφέρον για τα αρχαία ελληνικά» – Μόνο που εδώ τα ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ

Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

«Τα αρχαία ελληνικά, παρότι είναι μια παλαιότερη μορφή της γλώσσας μας, δεν μας είναι ξένα και συνδέονται απόλυτα με τη σημερινή της μορφή», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, ‘Αγγελος Συρίγος, στη διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Αρχαία Ελληνικά: Όταν το Παρελθόν συμπορεύεται με το Μέλλον».

Ο κ. Συρίγος εξήγησε μεταξύ άλλων, ότι την αρχαία ελληνική γλώσσα τη συναντάμε στα Ευαγγέλια, ενώ χρησιμοποιούμε πάρα πολλές λέξεις της ακόμα και σήμερα.

«Μια απλή ανάγνωση του Ομήρου είναι η απόδειξη για αυτό», ανέφερε. «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας που στο εξωτερικό δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα αρχαία ελληνικά», πρόσθεσε.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την LanguageCert και ως στόχο είχε «την ανάδειξη της οικουμενικότητας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και των προκλήσεων της διεθνούς διδασκαλίας της», όπως ανέφεραν οι διοργανωτές.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.