Yeni Safak: Κορυφαίο ζήτημα εθνικής ασφάλειας η Κύπρος

Με νέο παραλήρημα επανήλθε ο τούρκος δημοσιογράφος της Yeni Safak Υusuf Kaplan προειδοποιώντας ότι «Η Κύπρος είναι πλέον το νούμερο ένα θέμα ασφάλειας της Τουρκίας»

«Το νησί της Κύπρου βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Δεν υπάρχει λόγος να ρωτήσετε πώς οι Έλληνες έφτασαν τόσο κοντά. Δεν είναι τόσο κοντά οι Έλληνες, αλλά αυτοί που τους έβαλαν κατά της μάχης της ανεξαρτησίας – με άλλα λόγια, τον ιμπεριαλιστικό Βρετανό. Φυσικά κερδίσαμε τη μάχη της ανεξαρτησίας, αλλά την χάσαμε πνευματικά», είπε.

«Ενάντια στους Bρετανούς δώσαμε την μάχη υπέρ της ανεξαρτησίας, όχι των Ελλήνων» είπε προσθέτοντας «Αν είχαμε πολεμήσει τη μάχη της ανεξαρτησίας ενάντια στους Βρετανούς αντί των Ελλήνων, η Τουρκία δεν θα είχε συρθεί πρόθυμα στα όρια της υποδούλωσης και δυτικοποίησης».

«Οι Βρετανοί πέτυχαν με ένα σμπάρο δυο ή και περισσότερα τρυγόνια, στρέφοντας τους Έλληνες εναντίον μας. Έσπειραν μια εχθρότητα που θα διαρκέσει δεκαετίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, και από καιρό σε καιρό φέρνουν τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου».

Δεύτερον, συνέχισε, μας έδεσαν τα μάτια για να δυσκολευτεί η τουρκική κοινή γνώμη να αντιληφθεί την επιχείρηση που διεξάγεται κατά της Τουρκίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι δεν ήταν δυνατόν να καταλάβουμε τι συνέβη μέχρι τώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει πως το Κυπριακό είχε διευθετηθεί πριν την ίδρυση της Δημοκρατίας. Φυσικά χάσαμε την Κύπρο – παράλληλα με την παροχή στους Βρετανούς της ιδιότητας του εγγυητή εκεί.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει όιτι «Πρόκειται να στρέψουην τους Τ/κ ενάντια στην Τουρκία»

«Στο άρθρο μου την Παρασκευή, ο στόχος μου, λέγοντας “Θα επιτεθούν στην Τουρκία από την Κύπρο”, δεν ήταν να επιστήσω την προσοχή μόνο στους ιμπεριαλιστές που συρρέουν στην Κύπρο απλά για τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρέθηκαν στην περιοχή. Αυτό που πραγματικά θέλω να επιστήσω την προσοχή είναι η τρομακτική αλήθεια ότι οι Τούρκοι αδελφοί μας στην Κύπρο θέλουν να αποστασιοποιηθούν ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά από εμάς και ότι αυτό πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.. Ζητούν αυτό στο όνομα της ισότητας και της ευημερίας» προειδοποιώντας την Κυβέρνηση της ¨Αγκυρας πως το αίτημα των Τ/κ για αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο θα εκφραστεί πιο δυνατά τις επόμενες εβδομάδες.

«Η Τουρκία δεν μπόρεσε να δώσει προσοχή σε ένα μικρό νησί. Δεν μπόρεσε να εισέλθει στην Κύπρο πολιτισμικά. Το νησί δεν θα μπορούσε να καλλιεργήσει μια κοινή συνείδηση του πολιτισμού και της ιστορίας με την Τουρκία. Μια μάζα που περιφρονεί και φοβάται το Ισλάμ προέκυψε εκεί και δεν έχουν ιδέα. Δεν μπορεί καν να ανοίξει ούτε μία θεολογική σχολή στην Κύπρο. Στην πραγματικότητα, οι Κύπριοι (οι Τούρκοι, όχι οι Έλληνες) αντέδρασαν σκληρά στις προσπάθειες ανοίγματος ενός μαθήματος Κορανίου και μιας σχολής ιμάμ-χατίπ».

«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε χάσει την Κύπρο, τόσο πνευματικά όσο και πολιτιστικά. Εάν δεν είμαστε σε θέση να πάρουμε ριζοσπαστικά, δυνατά στρατηγικά βήματα, θα παραμείνουμε θεατές παρακολουθώντας την Κύπρο να φεύγει τα χέρια μας σε σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 10-15 ετών.

Το πιο σημαντικό στρατηγικό βήματα που θα μας εμποδίσει να χάσουμε την Κύπρο είναι μια επανάσταση στην εκπαίδευση , ανοίγοντας στην Κύπρο παγκόσμια πρότυπα σχολεία και πανεπιστήμια, τα οποία θα προσδώσουν μια προοπτική πολιτισμού και συνειδητοποίησης της ιστορίας στις νεότερες γενιές και σε όλη την Κύπρο. Εάν ο λαός της Κύπρου μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εμάς, πνευματικά και πολιτιστικά, μπορούμε να απωθήσουμε ενδεχομένως όλα τα σχέδια που θα σχεδιαστούν στην Κύπρο. Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό θα ήταν απογοήτευση – τόσο για τους Κύπριους όσο και για την Τουρκία.

Όλοι οι ιμπεριαλιστές που συρρέουν στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας παγίδες εκεί μετά την ανακάλυψη Φ.Α μας αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουμε την ιδέα της εθνικής μας ασφάλειας ξανά».

Από Sigmalive, ΦΩΤΟ: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •