η οποία είναι αντίθετη με τα γεωπολιτικά δεδομένα και η οποία δεν θα συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Μουσταφά Ακιντζί.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία για τον αγωγό είναι πιο δαπανηρή από άλλες εναλλακτικές.
«Ο αγωγός, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα εκτείνεται από το Ισραήλ στη νότια Κύπρο και από την Κρήτη στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα καταλήγει στην Ιταλία είναι μια επιλογή πιο κοστοβόρα από άλλες εναλλακτικές», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι «η πολιτική ατμόσφαιρα μπορεί να αλλάξει με κοινά βήματα, όμως είναι αδύνατο να αλλάξει η γεωγραφία. Η εξαίρεση των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας από την εξίσωση για την ενέργεια είναι αδύνατη», συνέχισε.
Ο κ. Ακιντζί τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και να τα χρησιμοποιήσουμε με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα.
Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη για λύση του Κυπριακού, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.
(Με πληροφορίες από Kathimerini – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΗΕ: Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εργάζεται για έναν μηχανισμό ασφαλούς διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
- «Παταγώδης αποτυχία»: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Νετανιάχου λόγω Ιράν
- Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»
- Το Κρεμλίνο χαιρέτησε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη
- «Βόμβα» από Ρωσία: Έχουν «ξεκινήσει μυστικές συζητήσεις» στην ΕΕ για την δημιουργία πυρηνικών όπλων
- Τοποθετούνται γιατροί οπλίτες θητείας στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Ρουμέλης και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων
- Σύμβαση για έργα ενεργειακής αναβάθμισης στρατοπέδων υπογράφει σήμερα ο Ν. Δένδιας
- Ν. Ανδρουλάκης από Βαρβάκειο αγορά: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού
- Κ. Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός θυμίζει αθλητή που πιάστηκε ντοπαρισμένος









