Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία και η «χώρα» του δεν θα παραιτηθούν από το… σφετερισμό των δικαιωμάτων τους στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράφηκε αποκλειστικά για την εξάλειψη της θαλάσσιας συμφωνίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και αποτελεί νέο παράδειγμα των δύο χωρών που δεν τηρούν τους νόμους!
«Μια ισχυρή Τουρκία έχει την ικανότητα να χαλάσει όλα τα παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Τατάρ, και πρόσθεσε:
«Οι δηλώσεις του (τούρκου) υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τις οποίες κήρυξε άκυρη τη λεγόμενη Συμφωνία Θαλάσσιας Οριοθέτησης που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν πολύ ορθές και σωστές… Ελπίζουμε οι δύο χώρες να λάβουν το απαραίτητο μήνυμα και να μην επιχειρήσουν να αρπάξουν τα δικαιώματα της Τουρκίας».
Δηλώνοντας ότι η περιοχή χρειάζεται συνεργασία και ειρήνη αντί για ένταση και σύγκρουση, ο τουρκοκύπριος «ηγέτης» είπε πως «αυτό που απαιτείται για αυτό είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποφυγή των παιχνιδιών ορισμένων παραγόντων εκτός της περιοχής».
(Skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανοίγει σήμερα Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Αμερικανίδα δεξιά πολιτικός ξεσπά κατά του Τραμπ – Αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με το Ιράν
- Βράχος κρέμεται στον…αέρα και τον σκαρφαλώνουν για σέλφι! Το βίντεο με τις 200 εκατ. προβολές
- Δεν είναι Ελληνίδα αλλά έχει τρέλα με την Μαρινέλλα! Αποθεώθηκε από τους Έλληνες, vid
- Γερμανία: Άδεια από τον στρατό θα χρειάζονται πλέον οι άνδρες για μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό
- Ως πότε; Οι άστοχες αποφάσεις που λαμβάνονται εντός ΕΕ
- Ν. Χριστοδουλίδης από τη Θεσσαλονίκη: Η απελευθέρωση της Κύπρου η ύψιστη προτεραιότητά μας
- Άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ζητούν Τσιάρας και Κεφαλογιάννης λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το λιμάνι Χορ Φακάν των ΗΑΕ δέχτηκε επίθεση – 4 τραυματίες
- Η Κίνα ζητά κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις για το Ιράν









