Το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική ΕΜΑΚ για τη βοήθεια που παρείχε στην Τουρκία, ύστερα από τους φονικούς σεισμούς.
«Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ΕΟΔ που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, διέσωσε τρεις πολίτες μας κάτω από τα ερείπια στο Adıyaman σε συντονισμό με τις τουρκικές ομάδες. Τους είμαστε ευγνώμονες», ανέφερε το προξενείο σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook.
Η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αποτελούμενη από 30 εκπαιδευμένους εθελοντές από όλη την Ελλάδα, με σκύλο έρευνας και διάσωσης και εξειδικευμένο εξοπλισμό αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη στις 9 Φεβρουαρίου για να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.
Την αποστολή υποστηρίζει το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και η Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ στο remake της ταινίας «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
- Νεκρός στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκε τα ξημερώματα 70χρονος – Είχε εξαφανιστεί
- Σοκ με πρώην αστέρα της Τσέλσι – Κατέρρευσε σε προπόνηση
- Ρωσική επιδρομή με drones στο Χάρκοβο, vid
- Κλήρωση για τους δικαιούχους των προπληρωμένων καρτών επιδομάτων! Πόσοι θα λάβουν χρήματα
- ΕΟΠΥΥ: Μέχρι σήμερα 141.000 ασθενείς έχουν παραλάβει τα φάρμακά τους κατ΄ οίκον
- Αφγανιστάν: Η οικονομική ανάκαμψη υποχωρεί – Κάτω από 100 δολάρια το μηνιαίο εισόδημα των νοικοκυριών
- Ινδία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα στο Νέο Δελχί
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και…στο «Dancing With the Stars», vid
- Κίνα: Περισσότερος ύπνος, άσκηση και λιγότερες οθόνες για να μειωθεί το άγχος στους μαθητές









