«Βόμβα» τουρκικού ΜΜΕ: «Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος» στην Κύπρο

Αν πράγματι ισχύει, πρόκειται για άσχημη εξέλιξη για τον ελληνισμό της Κύπρου.

Έτοιμοι να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο την σχέση τους με τη Ρωσία είναι οι Τούρκοι.

Πέρα από τα προφανή «αλισβερίσια» μεταξύ των δύο χωρών , κυρίως στον τομέα της άμυνας, η Άγκυρα ετοιμάζεται να «εκμεταλλευτεί» την επέλαση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μεσόγειο ζητώντας διάφορα ανταλλάγματα.

Ένα εξ αυτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας «Σοζτζού», είναι και η πολυπόθητη αναγνώριση του Ψευδοκράτους στην Κύπρο από τη Μόσχα.

Όπως αναμεταδίδει το κυπριακό «Sigmalive», πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, εκθειάζει την ρωσοτουρκική «φιλία», εξηγώντας πώς αυτή θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Μάλιστα ο ίδιος κάνει λόγο για συγκεκριμένα ανταλλάγματα από τις δύο πλευρές όπως είναι η αναγνώριση της Αμπχαζίας στον Καύκασο από την Τουρκία αλλά και η πιθανή παραχώρηση στη Ρωσία στρατιωτικής βάσης στα Κατεχόμενα!

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, η κίνηση αυτή με επίκεντρο τα Κατεχόμενα της Κύπρου πρόκειται να άρει τα όποια εμπόδια τόσο για την συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και για την ανοικοδόμηση της Συρίας με συνδρομή της Μόσχας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω δημοσίευμα μας έρχεται από μία εφημερίδα που είναι φίλα προσκείμενη όχι στον Ερντογάν αλλά στην ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση!

(skai)

(φωτο:pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...