Τυχαίο; Οι Τούρκοι ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ την νέα κυβέρνηση (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Οι βουλευτικές εκλογές έγιναν. Η νέα κυβέρνηση γνωρίζουμε ποια είναι.

Τώρα θα περάσουμε στην πράξη. Με τα Εθνικά θέματα να τρέχουν, είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο, ότι οι Τούρκοι θα βρουν τον τρόπο να δοκιμάσουν τις αντοχές της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Περιμένουμε τις γεωτρήσεις του Γιαβούζ και όχι μόνο. Είναι πάγια τακτική της Τουρκίας, να δοκιμάζει κάθε νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως διαβάσατε και παραπάνω.

Το θέμα είναι ένα: Πως θα απαντήσει η νέα κυβέρνηση.

Σημείωση: Ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Κ.Μητσοτάκη, ήταν ο Ερντογάν. ΤΥΧΑΙΟ;

Φυσικά και όχι. Πήρε τηλέφωνο για να ψυχολογήσει τον νέο πρωθυπουργό. Ότι είναι να δούμε, θα το δούμε από την επόμενη εβδομάδα. Η Τουρκία τις πρώτες ημέρες, θα κρατήσει σχετικά χαμηλούς τόνους, πιθανότατα. Καθώς θα προχωράνε οι ημέρες όμως, θα μαθαίνουμε πολλά και διάφορα.

Δεν είναι θέμα “μαντεψιάς”, αλλά θέμα ιστορίας. Όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, πέρασαν την “τουρκική δοκιμασία”. Δεν θα ήταν συνετό, η Ελλάδα να κρατήσει μια ουδέτερη στάση όπως έκανε η χώρα όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σίγουρο ότι κανένας δεν επιθυμεί να υπάρξει πόλεμος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια ασθενική εξωτερική πολιτική.

Πηγή εικόνας: eurokinissi