• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΤΥΧΑΙΟ; Ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Ελλάδα ΞΑΝΑ μετά από μία προκλητική NAVTEX των Τούρκων

ΤΥΧΑΙΟ; Ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Ελλάδα ΞΑΝΑ μετά από μία προκλητική NAVTEX των Τούρκων

3 στα 3 για τον Γερμανό ΥΠΕΞ.

Στη Λευκωσία και στην Αθήνα θα μεταβεί διαδοχικά αύριο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του, Μαρία Άντεμπαρ, ο κ. Μάας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το απόγευμα θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Πρόκειται για ακόμη μία επίσκεψη, την τρίτη κατά σειρά, του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας που…συμπίπτει με την έκδοση τουρκικής NAVTEX και την έξοδο του “Oruc Reis”.

Πιο συγκεκριμένα το ίδιο ακριβώς συνέβη τόσο στις 21 Ιουλίου, όταν η Άγκυρα εξέδωσε μία προκλητικότατη NAVTEX βγάζοντας παράλληλα αρκετά τουρκικά πολεμικά πλοία μία ανάσα από το Καστελόριζο.

Ακολούθησε νέα επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα στις 10 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία για πρώτη φορά από το 2018 οι Τούρκοι έβγαλαν το “Oruc Reis” για 33 ημέρες σε περιοχές εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας!