• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Τσίπρας για Σκοπιανό: Δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες (βίντεο)

Τσίπρας για Σκοπιανό: Δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες (βίντεο)

Για τη συμφωνία με τον Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία», το παρασκήνιο των συνομιλιών με τους Σκοπιανούς αλλά και για τον κυερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο μίλησε χθες στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός.

 

Ο ίδιος τόνισε πως η ψηφοφορία στην Βουλή θα έχειχαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, διατύπωσε την άποψη ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και πως αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα περάσει με μεγάλη πελιοψηφία.

Πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, κύριε Παπαχελά; Αντιτίθεται στις ίδιες τις καταστατικές αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Παράλληλα διερωτήθηκε πώς θα μπορούσαμε εμείς να τους απαγορεύσουμε να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες», «Μakedonski». Βέβαια είπε πως όπου χρησιμοποιούν αυτοί τον όρο «Μakedonski», δεν εννοούν την Ιστορία της Μακεδονίας, της ελληνικής Μακεδονίας, η οποία είναι η Ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Δεν εννοούν τη δική μας πολιτισμική κληρονομιά, αλλά εννοούν τα χαρακτηριστικά ενός λαού που βρέθηκε στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και από τα μέσα του 18ου αιώνα και μετά απέκτησε και εθνοτικά χαρακτηριστικά.

Τέλος ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών είπε πως ουδέποτε υποσχέθηκε στον Ερντογάν πως η Ελλαδα θα τους επιστρέψει.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu