Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε προκλητικά ότι η Άγκυρα έχει την ικανότητα να προστατεύει «τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Στιούαρτ Πιτς.
Στο τετ α τετ των δύο πλευρών «συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ και άλλα θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ».
Ο Χουλουσί Ακάρ, αναφέρει η ανακοίνωση, χαιρέτισε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα αναφέροντας ότι «η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης και αναμένει όλες οι χώρες να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο».
Πρόσθεσε δε ότι «στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει -όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιάλειπτα μέχρι σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση,
(iefimerida – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα κατά του ISIS αν δεχθούμε ξανά επίθεση
- Τσατραφύλλιας: “Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας…”, θα καθορίσει τον καιρό τα Χριστούγεννα
- Εν κινήσει ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες – Σώος βγήκε από το όχημα ο οδηγός, vid
- Συρία: Επίθεση του ISIS με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες, vid
- Αποκρυπτογραφήθηκε κώδικας χιλιετιών: Ερευνητής έλυσε το μυστήριο της γραφής των Χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας
- Συνομιλίες στο… «πόδι» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ είχε ο Πούτιν, vid
- Για επίθεση σε ακόμα ένα τουρκικών συμφερόντων πλοίο μιλούν οι Ουκρανοί, vid
- Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα
- Συνελήφθη στο Αιγάλεω 28χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Όλ. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ









