• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τούρκος δημοσιογράφος περιγράφει τον…«εφιάλτη» που έζησε στο Καστελόριζο

Τούρκος δημοσιογράφος περιγράφει τον…«εφιάλτη» που έζησε στο Καστελόριζο

Οι απαγορεύσεις από τις ελληνικές αρχές και το τεταμένο κλίμα το οποίο περιγράφει.

Θέλοντας προφανώς να «τροφοδοτήσει» το κλίμα προβοκάτσιας από πλευράς Άγκυρας στην περιοχή, Τεφίκ Ντουρούλ-ανταποκριτής του πρακτορείου Anadolu μίλησε στο CNN Turk για τις…δύσκολες στιγμές που έζησε στην αποστολή του στο Καστελόριζο:

«Εμείς ήρθαμε στο νησί ως πρακτορείο Αναντολού. Χτες το βράδυ με πλοίο φτάσαμε στο νησί. Όταν φτάσαμε ως πιστοποιημένοι δημοσιογράφοι του ΑΑ στο νησί, μια αντιτουρκική ιστοσελίδα, με προκλητική ρητορική, έκανε δημοσίευση στοχοποιώντας εμένα και τον φίλο μου φωτορεπόρτερ.

Παρουσίασαν μια προκλητική είδηση αναφέροντας πως είμαστε πράκτορες της ΜΙΤ και πως ήρθαμε στο νησί για άλλο σκοπό. Δημοσίευσαν φωτογραφία από το διαβατήριο μου. Για αυτό τον λόγο μετά από αυτό το περιστατικό, δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε κάτι, άλλωστε ήταν σκοτεινά χτες το βράδυ. Σήμερα επικρατεί ένα ήρεμο περιβάλλον. Οι ελληνικές αρχές και η αστυνομία, μας συμβούλεψαν να μην βγούμε έξω. Μέχρι τώρα δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποια αρνητική κατάσταση με τους κατοίκους του νησιού, διότι δεν είχαμε και την δυνατότητα ιδιαίτερα να βγούμε έξω».

Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα, Τούρκοι δημοσιογράφοι έχουν συρρεύσει απέναντι από το Καστελόριζο, έχοντας συνεχώς τις κάμερες στραμμένες στο ελληνικό νησί σε ένα πρωτοφανές όργιο προπαγάνδας.

(φωτο:screenshot)