• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Τούρκοι στρατιώτες απειλούν Έλληνες αγρότες στην Κύπρο – Ταυτόχρονη «εισβολή» στην κυπριακή ΑΟΖ – Θα τους σταματήσει κάποιος; (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τούρκοι στρατιώτες απειλούν Έλληνες αγρότες στην Κύπρο – Ταυτόχρονη «εισβολή» στην κυπριακή ΑΟΖ – Θα τους σταματήσει κάποιος; (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει εδώ και λίγες ώρες εντός του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ,

συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία. Είναι μια κλιμάκωση που φαίνεται να επιχειρούν οι Τούρκοι, που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να πλέουν οριακά στα “σύνορα” αυτού του οικοπέδου. Μέχρι τώρα το Barbaros και η συνοδεία του έπλεαν στο λεγόμενο “τριεθνές”, στο σημείο που “ενώνονται” η κυπριακή και αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ του ΠΝ.

Την ίδια ώρα, Τούρκοι στρατιώτες μετέβησαν στην περιοχή Δένεια της Κύπρου με αποτέλεσμα οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί να αναγκαστούν να σταματήσουν τις εργασίες τους.

Το χωριό βρίσκεται μέσα στην νεκρή ζώνη, στη δεξιά πλευρά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Τροόδους, και κρατά Θερμοπύλες από το 1974.

H Νεκρή ζώνη ή Πράσινη Γραμμή ή επίσημα «Παρεμβαλλόμενη γραμμή του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο» είναι το όριο μεταξύ Ελληνόφωνων περιοχών και Τουρκόφωνων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως και όλα τα εδάφη του νησιού, τα εδάφη εντός της Πράσινης Γραμμής ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι Τούρκοι όμως προκαλούν και διώνουν τους Έλληνες από τα χωράφια τους.

Αυτό ανέφερε στην Cyprus Times, νεαρός γεωργός που έφθασε στην περιοχή με τους συναδέλφους του για να καλλιεργήσει το χωράφι του. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε, Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται σε απόσταση 5 μέτρων από κοντά τους.

Τα λεγόμενα του επιβεβαίωσε και ο Κοινοτάρχης Δένειας, ο οποίος ανέφερε ότι μέλη των Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσαν τους γεωργούς ότι Τούρκοι στρατιώτες πλησιάζουν στην περιοχή και τους προέτρεψαν να σταματήσουν τις εργασίες τους.

Σημειώνεται πως χθες πηγές του ψεύδο-«υπεξ» των κατεχομένων έκαναν λόγο για ανύπαρκτους ισχυρισμούς και αφού αναφέρθηκε ότι υπήρξε επικοινωνία (του «υπεξ») με τον τουρκικό στρατό, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ένταση μεταξύ των «δυνάμεων ασφαλείας» και των ε/κ γεωργών και πως επρόκειτο «για είδηση προπαγάνδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphanews.live, οι Τούρκοι στρατιώτες απειλούν τους ελληνοκύπριους γεωργούς ότι θα συλληφθούν και πως στη περιοχή σπεύδουν κομάντο. Στο σημείο βρίσκονται και μέλη της ειρηνευτικής δύναμης.  

Δείτε φωτογραφίες από την στιγμή που στρατιώτες του κατοχικού στρατού προσεγγίζουν τους γεωργούς:

 

 

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...