• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια: «Θα απαντήσουμε σε όποιον στραφεί εναντίον μας»

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια: «Θα απαντήσουμε σε όποιον στραφεί εναντίον μας»

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσηας εξαπέλυσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ με αφορμή τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, στους οποίους η χώρα μας έδωσε άσυλο.

Σειρά στο κρεσέντο των προκλήσεων από Τούρκους αξιωματούχους είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ο οποίος μίλησε ανοικτά για αντίποινα της Άγκυρας στην αμιγής ελληνοτουρκική διένεξη με τους 8 πραξικοπηματίες.

Όπως υποστηρίζουν στην τουρκική κυβέρνηση, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί εμπλέκονται και μάλιστα ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στις 15 Ιουλίου 2016.

Ο ένας δε εξ αυτών φέρεται να είχε σαν αποστολή την εκτέλεση του προέδρου Ερντογάν την κρίσιμη εκείνη βραδιά.

«Το ζήτημα δεν αφορά το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα ζήτημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δεν θα δεχθούμε την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι σωστό να το μεταφέρει εκεί η Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, συμπληρώνοντας σε έντονο ύφος:

«Η Τουρκία θα απαντήσει σε όποιον ενεργεί εναντίον της».

Νωρίτερα σήμερα ο πολιτικός σύμμαχος του Ερντογάν, αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος , Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μίλησε για επανάληψη της καταστροφής της Σμύρνης και των ανάλογων συνεπειών της για τους Έλληνες:

«Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας και έδιναν μάχη για τη ζωή.

Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους».