• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκικό θράσος στο απόγειό του: «Προβοκάτσια οι προκλήσεις των Ελλήνων στο Αιγαίο – Άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού σκάφους»

Τουρκικό θράσος στο απόγειό του: «Προβοκάτσια οι προκλήσεις των Ελλήνων στο Αιγαίο – Άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού σκάφους»

Και μάλιστα από αρχαία ελληνική πόλη στον νότο της σημερινής Τουρκίας.

Νέες αδιανόητα προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας είχαμε από τον Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σε…συμβολική ομιλία του στη φρεγάτα Μπαρμπαρός, στη Ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Ιskenderun), είπε χαρακτηριστικά πως “οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια”.

«Παρά τις προσπάθειές μας, την κατανόηση και την υπομονή μας στις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την παρενόχληση στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος για αυτούς. Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των γεγονότων στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης».

Προαναγγέλλοντας ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρόσθεσε:

«Στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία.

Είμαστε υπέρ των διμερών συμφωνιών, του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου. Δεν είναι απειλή όταν λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας. Θέλουμε όλοι να το γνωρίζουν αυτό».

Οι παραπάνω δηλώσεις Ακάρ που βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, στηρίζονται επίσης στα σημερινά fake news πολλών τουρκικών ΜΜΕ ακόμη και πυροβολισμών ελληνικών σκαφών στο Αιγαίο κατά Τούρκων.

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα “YeniCag” αναφέρει σε πρωινό πρωτοσέλιδό της:

«Αποδείχθηκε ότι τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής παρενοχλούσαν ένα τουρκικό γιοτ στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ο καπετάνιος και ο ναύτης του σκάφους πήγαν στο λιμάνι της Datça και παραπονέθηκαν στην τουρκική ακτοφυλακή.Τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν το τουρκικό γιοτ που ξεκίνησε από το Aydın Didim τα μεσάνυχτα χθες βράδυ.

Oι Έλληνες πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα και έπειτα έκαναν χρήση ασυρμάτου»

(screenshot)

Περισσότερα σε λίγο…

(φωτο:eurokinissi)