Για αποβίβαση στρατού στο νησί του Καστελόριζου με αφορμή την τουρκική επέτειο της 30ης Αυγούστου κάνουν λόγο το τελευταίο 24ωρο τα τουρκικά ΜΜΕ.
Μάλιστα ο τουρκικός τύπος χρησιμοποίησε φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που δείχνουν Έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται στο νησί μαζί με τουρίστες.
Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα haberler.com γράφει:
«Η Ελλάδα, η οποία με τα βήματα που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνει την ένταση, στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο πού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία και το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο. Η Ελλάδα που κάνει διάφορες προβοκάτσιες στην περιοχή τελευταία με τουριστικό φέρι μπόουτ εγκατέστησε στρατό στο Καστελόριζο στο οποίο απαγορεύεται να υπάρχει στρατός.
Η κίνηση αυτή της Ελλάδας είχε την αντανάκλαση της στις φωτογραφίες του AFP. Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών με το φέρι μπόουτ που πραγματοποιεί τουριστικά δρομολόγια στα νησιά πάτησαν το πόδι τους στην περιοχή. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 28 Αυγούστου διακρίνονται να κατεβαίνουν οι στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό.
Τα συγκεκριμένα βήματα της Ελλάδας αποτελούν νέες παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947. Η διοίκηση της Αθήνας παρά το ότι απαγορεύεται να υπάρχει εκεί στρατός από το 1960 και εντεύθεν συνεχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηφαίστειο που θεωρούνταν σβηστό εδώ και 710.000 χρόνια δείχνει να “ξυπνά”! vid
- Λήξη συναγερμού στα Εξάρχεια – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων
- Όταν ο Πούτιν χρησιμοποίησε λόγια που είπε ο Χριστός, vid
- Αμερικανός επιχειρηματίας προτείνει άγαλμα του Προμηθέα στο Αλκατράζ! ΦΩΤΟ
- Τέλος εποχής στην Ε.Ε.: Ταξίδια ΜΟΝΟ με βιομετρικά στοιχεία – Τι αλλάζει
- Κυρ. Μητσοτάκης από Πεντέλη: Προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερες
- Κλειστή η Χαριλάου Τρικούπη και γύρω δρόμοι στα Εξάρχεια, λόγω ύποπτου αντικειμένου
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν δεσμεύεται πλέον από “περιορισμούς” στο πυρηνικό του πρόγραμμα
- ΒΙΝΤΕΟ-Παρωδία με τον «νάνο» Ζελένσκι και τον Τραμπ
- Κουρσκ: Συνεχίζεται η αποναρκοθέτηση των εδαφών από τους Ρώσους, vid
Κύρια Θέματα

















