Για αποβίβαση στρατού στο νησί του Καστελόριζου με αφορμή την τουρκική επέτειο της 30ης Αυγούστου κάνουν λόγο το τελευταίο 24ωρο τα τουρκικά ΜΜΕ.
Μάλιστα ο τουρκικός τύπος χρησιμοποίησε φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που δείχνουν Έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται στο νησί μαζί με τουρίστες.
Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα haberler.com γράφει:
«Η Ελλάδα, η οποία με τα βήματα που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνει την ένταση, στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο πού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία και το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο. Η Ελλάδα που κάνει διάφορες προβοκάτσιες στην περιοχή τελευταία με τουριστικό φέρι μπόουτ εγκατέστησε στρατό στο Καστελόριζο στο οποίο απαγορεύεται να υπάρχει στρατός.
Η κίνηση αυτή της Ελλάδας είχε την αντανάκλαση της στις φωτογραφίες του AFP. Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών με το φέρι μπόουτ που πραγματοποιεί τουριστικά δρομολόγια στα νησιά πάτησαν το πόδι τους στην περιοχή. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 28 Αυγούστου διακρίνονται να κατεβαίνουν οι στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό.
Τα συγκεκριμένα βήματα της Ελλάδας αποτελούν νέες παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947. Η διοίκηση της Αθήνας παρά το ότι απαγορεύεται να υπάρχει εκεί στρατός από το 1960 και εντεύθεν συνεχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το βίντεο με το αγριογούρουνο στο Χαϊδάρι και η αντίδραση των επιβατών έγιναν viral
- Αυστρία: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έγραψε χρυσή σελίδα στην παγκόσμια μουσική και αποθεώθηκε
- Πυρηνικές εγκαταστάσεις: Πρωτοβουλία έξι χωρών «τραντάζει» τον πλανήτη
- Διήμερη «απόβαση» του ζεύγους Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεθυσμένος άντρας οδηγούσε ροζ παιδικό αυτοκινητάκι σε δρόμο του Καναδά! vid
- Πλεύρης για καραβάνια αλλοδαπών στην Κρήτη: «Παρακολουθούμε αν υπάρχει σκοπιμότητα από πίσω»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 26χρονο μετά από καταγγελία της 20χρονης συντρόφου του για βιασμό
- Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 3.500 drones και 190 πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο
- Γυναίκα πούλησε…κυριολεκτικά την ψυχή της για μια συλλογή από κούκλες Labubu!
- Θεσσαλονίκη: 46χρονος είχε αδυναμία …στις δοκούς αλουμινίου
Κύρια Θέματα

















