• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκική επιθετική ενέργεια! «Ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια», λένε στο Καστελόριζο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκική επιθετική ενέργεια! «Ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια», λένε στο Καστελόριζο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τούρκοι επιδίδονται σε μία τακτική που ξέρουν αρκετά καλά.

Αγωνία και οργή επικρατεί στους κατοίκους του Καστελόριζου μία μόλις ημέρα μετά το περιστατικό με τη δολιοφθορά της γιγάντιας ελληνικής σημαίας σε βράχο του ακριτικού νησιού.

Το περιστατικό μάλιστα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος του Καστελόριζου, Δημήτρης Αχλαδιώτης, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι του νησιού νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο».

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Στράτος Αμύγδαλος, αποκάλυψε πως οι αρχές έχουν εντοπίσει ένα ύποπτο άτομο που φέρεται να έχει άμεση σχέση με τη δολιοφθορά από τουρκικά χέρια της ελληνικής σημαίας!

Ωστόσο ο ίδιος, όπως είναι φυσικό, δεν προέβη σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις δηλώσεις του στον απόηχο της τουρκικής προβοκάτσιας, ο κ.Αμύγδαλος απέρριψε τους ισχυρισμούς πως το τουρκικό drone πέταγε για αρκετή ώρα πάνω από το ακριτικό νησί.

Την ίδια ώρα πανηγυρικό κλίμα επικρατεί σε μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ και στα social media, με τους Τούρκους να μεταδίδουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα».

Το παρακάτω βίντεο με την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο λερωμένη από κόκκινη μπογιά «παίζει» παντού σήμερα στην Τουρκία: