• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκική προβοκάτσια; Η Άγκυρα μιλά για νεκρό Τούρκο πολίτη στον Έβρο από ελληνικά πυρά – Τι απαντά η Αθήνα

Τουρκική προβοκάτσια; Η Άγκυρα μιλά για νεκρό Τούρκο πολίτη στον Έβρο από ελληνικά πυρά – Τι απαντά η Αθήνα

Θέλουν να προκαλέσουν κάτι;

Και ξαφνικά…ένταση!

Καθολική οδηγία φαίνεται πως έχουν πάρει φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, την ώρα που η οργή κατά του Ερντογάν με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές γιγαντώνεται (Δείτε ΕΔΩ).

Πιο συγκεκριμένα, ΜΜΕ της γείτονος αναφέρουν ότι ο 43χρονος Mehmet Durgun, ο οποίος ζούσε στο χωριό Adasarhanlı της περιοχής Meric της Αδριανούπολης που συνορεύει με την Ελλάδα, πυροβολήθηκε από Έλληνες με πολιτικά ρούχα σε νησίδα στον ποταμό Έβρο

Μάλιστα κάποια ΜΜΕ κατηγορούν Έλληνες στρατιώτες για τους πυροβολισμούς!

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για προσπάθεια τουλάχιστον δύο Τούρκων πολιτών να περάσουν με βάρκες στην ελληνική πλευρά, μέσω του ποταμού Έβρου, δημιουργώντας υποψίες πως εμπλέκεται κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Στην ηλεκτρονική τους μορφή, μεγάλες τουρκικές εφημερίδες έχουν τα εξής άρθρα:

 

2

Το τουρκικό παραλήρημα συνεχίζεται, με τα ΜΜΕ να μεταδίδουν τα εξής:

Σύμφωνα με το DHA, ένας πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στην Αδριανούπολη. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 19.00 στο χωριό Adasarhanlı, στα ελληνικά σύνορα της περιοχής του Έβρου.  Ο Μεχμέτ Ντουργκούν και ο φίλος του Σ.Σ. πήγαν στη νησίδα στον ποταμό Έβρο για να πάρουν τα σκάφη που χρησιμοποιούσαν παράνομα μετανάστες για να διασχίσουν τον ποταμό μαζί του.

Εν τω μεταξύ, υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ Mehmet Durgun και S.Ş.  με κάποιους που φορούσαν πολιτικά ρούχα από την ελληνική πλευρά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Μεχμέτ Ντουργκούν πέθανε στο σημείο με μια σφαίρα που χτύπησε στο πρόσωπό του ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών που άνοιξε η ελληνική πλευρά.

Με το θάνατο του Ντουργκούν, ο Σ. Σ. επέστρεψε στο χωριό και ανέφερε την κατάσταση στις αρχές. Οι συνοριακές περιπολίες που εστάλησαν στην περιοχή πήραν το άψυχο σώμα του Ντουργκούν και τον μετέφεραν στο νεκροτομείο του Κρατικού Νοσοκομείου Έβρου.

Από την άλλη, μαθεύτηκε ότι δεν βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά τη στιγμή του συμβάντος, αλλά πήγαν να πάρουν τις βάρκες στη νησίδα στον ποταμό Έβρο και ενώ μάλωναν με τους ανθρώπους στην απέναντι πλευρά, πυροβολήθηκαν.

Η Εισαγγελία του Meriç ξεκίνησε έρευνα μεγάλης κλίμακας για το περιστατικό».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι αναμένεται να προβούν σε…διάβημα κατά της χώρας μας, οπότε και αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της Ελλάδας πάνω στο περίεργο αυτό περιστατικό.

Μέχρι στιγμής ελληνικές πηγές δεν διαψεύδουν το συμβάν στη βάση του, αλλά μόνο ότι οι πυροβολισμοί δεν προήλθαν από ελληνικό έδαφος.

Η επίσημη ελληνική απάντηση

Η Αθήνα απέρριψε κατηγορηματικά τις τουρκικές αιτιάσεις για το φερόμενο επεισόδιο στον Έβρο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα που κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

(φωτο: eurokinissi)