• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκικά παιχνίδια – Ξανά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το “Oruc Reis”

Τουρκικά παιχνίδια – Ξανά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το “Oruc Reis”

Μετά την στροφή που έκανε προς δυσμάς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Έφτασε και πάλι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, μετά την αναστροφή που είχε κάνει νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο άλλαξε ξανά κατεύθυνση το πρωί και κινούνταν νοτιοδυτικά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 7 το ερευνητικό εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κινήθηκε εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ωστόσο μετά τις 5 τα ξημερώματα σήμερα χάραξε ξανά ρότα για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, με την Τουρκία ενώ μιλά για…διάλογο, την ίδια ώρα να επιζητά κλιμάκωση.

Θυμίζουμε πως το τουρκικό ερευνητικό αλλά και τα συνοδευτικά του σκάφη πλέουν σε διεθνή ύδατα και ΔΕΝ έχουν προβεί σε οποιασδήποτε μορφής έρευνες.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει την διέλευση του ερευνητικού σκάφους, από τη στιγμή μάλιστα που εντός της δεσμευμένης με NAVTEX περιοχής δεν έχει ποντίσει καλώδια προκειμένου να προβεί σε έρευνες στον βυθό.

Δείτε που βρίσκεται αυτή τη στιγμή (ώρα 14:15) το “Oruc Reis”:

(φωτο:screenshot)