• Αρχική
  • ΕΘΝΟΣ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Τον γύρο του κόσμου κάνει το ΒΙΝΤΕΟ: «Μακεδονία» χρησιμοποιεί ο Ζάεφ ΚΑΙ στο ΝΑΤΟ

Τον γύρο του κόσμου κάνει το ΒΙΝΤΕΟ: «Μακεδονία» χρησιμοποιεί ο Ζάεφ ΚΑΙ στο ΝΑΤΟ

Ο Ζόραν Ζάεφ στις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής μαζί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους για τις προοπτικές ένταξης της πΓΔΜ στην βορειοατλαντική συμμαχία, μιλά ξεκάθαρα για «Μακεδονία».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα σε 10 ημέρες «να γραφτεί μια νέα σελίδα με τους συμμάχους μας καθώς περιμένουμε την επίσημη πρόσκληση ώστε η «Μακεδονία» να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

«Μένει να γίνουν πολλά αλλά τώρα έχουμε κάτι να μας ενώνει στο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Γι’ αυτό λέμε ναι στο μέλλον, ναι στο μέλλον της «Μακεδονίας». Ας φανούμε ισχυροί για το μέλλον των επόμενων γενεών» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ και έκλεισε τη δήλωσή του με τη φράση «είμαι ευγνώμων στον ΓΓ του ΝΑΤΟ και στους συμμάχουας μας που είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

Από την πλευρά του ο Γενς Στόλντεμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα σε δύο εβδομαδες που θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ «θα υπάρξει πρόσκληση για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις», καθώς το βέτο της Ελλάδας, το οποίο είχε θέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ωστόσο, ο ΓΓ της Δυτικής Συμμαχίας ξεκαθάρισε χωρίς την «οριστικοποίηση της συμφωνίας η χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο προσεχές μέλλον. Οπότε δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία», όπως την χαρακτήρισε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu