Το κρυφό ΒΕΤΟ της Ελλάδας: Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Ζάεφ (Βίντεο)

Ο Ζάεφ πάει σε πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου.

Αιτία η άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει στις τάξεις της τους Βόρειους γείτονες. Όλοι μίλησαν για ένα αναπάντεχο «Κόλλημα» αλλά η αλήθεια ίσως διαφέρει.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι αν οι Βόρειοι γείτονες συνεχίσουν να αθετούν μέρη από την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα επιτρέψει την είσοδό τους στην ΕΕ.Μάλιστα είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να δούμε μια Ελλάδα που πιέζει για αλλαγές στην Συμφωνία, προς όφελός της, ώστε μετά να πείσει τους Ευρωπαίους να εντάξουν την χώρα του Ζάεφ.

Ο Μακρόν (με τον οποίο συζήτησε ο Κ.Μητσοτάκης) μπλόκαρε και την Αλβανία με την οποία επίσης έχει ανοικτά ζητήματα η Ελλάδα. Μπορεί η χώρα μας να ασκήσει πιέσεις και να πείσει τους Ευρωπαίους; Σε επίπεδο διπλωματίας μπορεί. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε αλλά γνωρίζουμε σίγουρα ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την ΜΗ ΕΙΣΟΔΟ των γειτόνων (αν δεν συμμορφωθούν).

Το μεγάλο κόλπο

Η Ελλάδα χωρίς να ασκήσει ΒΕΤΟ κατάφερε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίς να φανεί η “κακιά” της υπόθεσης βγαίνει κερδισμένη. Προφανώς η εξωτερική μας πολιτική “γνώριζε” από τις συζητήσεις, ποιοι Ευρωπαίοι δεν θα δώσουν το ΟΚ για την ένταξη των δύο χωρών στην ΕΕ.

Είναι καλή η στιγμή για να ασκήσουμε πιέσεις στην προβληματική κυβέρνηση της Αλβανίας, αλλά και στην χώρα του Ζάεφ. Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Ο ισχυρός παίκτης στα Βαλκάνια είναι η Ελλάδα. Με απλές κινήσεις αυτό θα το καταλάβουν όσοι έχουν την εντύπωση ότι θα μείνουμε στάσιμοι.

Η οικονομία μας ανεβαίνει συνεχώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν ισχυρές! Ισχύει λοιπόν, το δίκαιο του ισχυρού ακόμα και μέσα στην Ευρώπη. Αμφίβολο το αποτέλεσμα των εκλογών στην χώρα του Ζάεφ. Η Συμφωνία των Πρεσπών ίσως καταργηθεί στην πράξη, αν ανέβουν οι Εθνικισμοί.

Πηγή εικόνας: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...