Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απειλεί με αποκλεισμό το VMRO-DPMNE

Το VMRO-DPMNE θα μπορούσε να αποκλειστεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-ΕΛΚ,

εάν συνεχίσει να συμπεριφέρεται ανάρμοστα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτό ανέφεραν μέλη του ΕΛΚ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.

Οι πηγές αυτού του κόμματος εξηγούν ότι η συμπεριφορά του VMRO-DPMNE έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στους κορυφαίους ηγέτες του ΕΛΚ.

Την Κυριακή, ο ηγέτης του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντολ, μίλησε τηλεφωνικά με τη ηγέτη του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Ντολ σε εξαιρετικά διπλωματικό και αυστηρό ύφος προειδοποίησε τον Μίτσκοσκι ότι εάν το VMRO-DPMNE δεν συμμετάσχει σε δημοκρατική συζήτηση για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το κόμμα θα πρέπει να φέρει την πλήρη ευθύνη για όλες τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η χώρα.

Ο ηγέτης του ΕΛΚ ενημέρωσε τον Μίτσκοσκι ότι μια από τις πιθανές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει το VMRO-DPMNE είναι ο αποκλεισμός από της τάξεις της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου ‘MIA’, ο Μίτσκοσκι δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με το ΕΛΚ.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη πολιτική ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα χριστιανικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψήφιων χωρών.

Από Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu