• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Το el.gr θυμίζει σε όλους: Η έκκληση Ελλήνων στον ΟΑΣΕ έναν μήνα πριν την εκτέλεση του νέου «Σολωμού Σολωμού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το el.gr θυμίζει σε όλους: Η έκκληση Ελλήνων στον ΟΑΣΕ έναν μήνα πριν την εκτέλεση του νέου «Σολωμού Σολωμού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε καθεστώς φόβου ζουν τόσα χρόνια οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Εκατοντάδες τα περιστατικά με Αλβανούς να κατεβάζουν Ελληνικές Σημαίες από σπίτια ή κτίρια Ελλήνων, ενώ η κυβέρνηση Ράμα προχωρά στην κατεδάφιση ακινήτων, ιδιαίτερα στην ελληνική πόλη Χιμάρα.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Εκτός των άλλων οι Αλβανοί αρνούνται στους Έλληνες καθεστώς αυτονομίας, κάτι που προκύπτει από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο υπογράφηκε το 1914.

Στο el.gr είχαμε αναδείξει το θέμα σχετικά με την ετήσια Σύνοδο του Γραφείου για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αποτελεί τμήμα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στην εν λόγω Σύνοδο τέθηκε θέμα αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, σε αυτήν συμμετείχε, μεταξύ των άλλων, η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, η οποία έκανε παρεμβάσεων, θέτοντας σε διεθνές επίπεδο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σε όλα τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ και δείτε βίντεο.

Πλέον ο φόβος έχει αυξηθεί στις τάξεις των ομογενών της Β. Ηπείρου μετά την είδηση για την εν ψυχρώ, όπως όλα μαρτυρούν, εκτέλεση του 35χρονου Κώστα Κατσίφα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αλβανική αστυνομία.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του epirus-tv-news από το οικείο περιβάλλον του 35χρονου αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του προκειμένου να κατεβάσουν την ελληνική σημαία.

Οι κάτοικοι του χωριού εμφανώς σοκαρισμένοι, περιτριγυρισμένοι από αλβανικές κατοχικές δυνάμεις αστυνομίας, φοβούνται ακόμα και να μιλήσουν στην κάμερα, μήπως στοχοποιηθούν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εικόνες από τα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν, με τους κάτοικους να τα έχουν χαμένα.

Το επεισόδιο έγινε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στις Βουλιαράτες όπου διεξάγονται κάθε χρόνο επετειακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου από την ομογένεια.

Οι Αλβανοί ενοχλούνται από τις ελληνικές σημαίες, στην περιοχή που κατέχουν και ονομάζουν «νότια Αλβανία».

Οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να «παρελαύνουν» στις εθνικές εορτές, κρατώντας αλβανικές μαζί με τις ελληνικές σημαίες, για να γίνουν ανεκτοί από το καθεστώς κατοχής, εκείνων που οι πρόγονοί τους είχαν συνεργαστεί σε πολλές περιπτώσεις με Τούρκους και ναζί.

Το πρωί της Κυριακής, πριν την εκτέλεση του νέου «Σολωμού Σολωμού», νέοι ομογενείς και κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές, έκαναν «παρέλαση» μέχρι το στρατιωτικό κοιμητήριο στις Βουλιαράτες. Εκαναν τρισάγιο, κατέθεσαν στεφάνια και δάκρυσαν για τους νεκρούς στρατιώτες που έπεσαν κατά τον πόλεμο του 1940 πολεμώντας στα αλβανικά εδάφη ενάντια στην Ιταλία του Μουσολίνι.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Intimenews που αποτυπώνουν όσα έγιναν στο στρατιωτικό κοιμητήριο στις Βουλιαράτες Αλβανίας.

Δείτε και περιστατικά από παλιότερες επιθέσεις Αλβανών κατά Ελλήνων αλλά και βίντεο σχετικά με την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε Ελληνικά και του Σολωμού Σολωμού στην Κύπρο, ο οποίος ένιωσε εξίσου «πνιγμένος» από την κατοχική αυθαιρεσία, εν προκειμένου των Τούρκων.

Ως πότε ακόμα θα «χύνεται« εν αδίκω ελληνικό αίμα;

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...