• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τη Θράκη ως σταθμό για την τουρκική προπαγάνδα επέλεξε ο Τσαβούσογλου – Persona non grata στα Πομακοχώρια

Τη Θράκη ως σταθμό για την τουρκική προπαγάνδα επέλεξε ο Τσαβούσογλου – Persona non grata στα Πομακοχώρια

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να προσγειωθεί στις 11 σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης,

στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας, με το πρώτο κομμάτι αυτής, να περιλαμβάνει επίσκεψη στη Θράκη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο όπου θα συναντηθεί με διπλωμάτες και «ψευτομουφτήδες» από την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Στη συνέχεια, αναμένεται να επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο- λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής και τον τάφο του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ. Το απόγευμα, περίπου στις 17:00, αναμένεται να αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Αθήνα.

Στην πρωτεύουσα αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος αναμένεται να παραθέσει δείπνο υποδοχής στον Τούρκο ομόλογό του.

Οι αντιδράσεις στα Πομακοχώρια στο άκουσμα του ερχομού Τσαβούσογλου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων:

«Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας, την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι: ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ».