Τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία τους θα διεξάγουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Μεγάλης κλίμακας διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 250 στρατιώτες από 15 χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη στην επαρχία Καρς στη βορειοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου της χώρας.


Τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της στο Αιγαίο, ανακοίνωσε η Τουρκία για τα τέλη του μήνα.

Ειδικότερα το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ναυτικές ασκήσεις που ονομάστηκαν Mavi Vatan, και θα διεξαχθούν από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «θα πραγματοποιηθούν στη Μαύρη θάλασσα, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και θα γίνουν οι μεγαλύτερες ναυτικές ασκήσεις στην ιστορία της Τουρκίας».

Την ίδια στιγμή, μεγάλης κλίμακας διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 250 στρατιώτες από 15 χώρες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην επαρχία Καρς στη βορειοανατολική Τουρκία.

«Από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 22 Φεβρουαρίου, οι χειμερινές ασκήσεις του 2019 με τη συμμετοχή των χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού της Τουρκίας, θα βρίσκονται σε εξέλιξη σε στρατιωτική περιοχή στην επαρχία Καρς.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η συνεργασία και να συντονιστούν οι λειτουργίες των μονάδων σε χειμερινές συνθήκες », όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου της χώρας.

Στην άσκηση συμμετέχουν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στρατιωτικοί από το Αζερμπαϊτζάν, τη Βοσνία — Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Τουρκικά ελικόπτερα επίθεσης και αεροσκάφη θα πάρουν επίσης μέρος στην άσκηση, η οποία παρακολουθείται από την ηγεσία της χώρας.

Στο πλαίσιο των ασκήσεων θα υπάρξει επίσης παρουσίαση των προϊόντων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

(πηγή: sputniknews.gr-φώτο: Pexels)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...