Τι είπε ο Ζάεφ για την Ρωσία – Έκθετη η κυβέρνηση της Ελλάδας

Τελικά μόνο η Ελλάδα βγαίνει τόσο ανοιχτά κατά της Ρωσίας.

 

Ούτε τα Σκόπια δεν τολμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση.

Ο Ζόραν Ζάεφ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού υπουργού Άμυνας που μιλούσε για εμπλοκή της Ρωσίας στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε δεν υπάρχουν αποδείξεις, ενώ εξήρε τις φιλικές σχέσεις της χώρας του με την Ρωσία, την ώρα που  στην Ελλάδα έγινα απελάσεις Ρώσων διπλωματών αλλά και εχθρικές δηλώσεις απέναντι στην Μόσχα.

Μάλιστα,ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζιμ Ματίς, περί ρωσικής εμπλοκής στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη περί αυτού, τονίζοντας τις φιλικές σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία.

«Δεν έχω αποδείξεις για οποιαδήποτε παρέμβαση της Ρωσίας εδώ. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της Μακεδονίας και δεν έχει τίποτα εναντίον της ένταξης της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως είναι ενάντια στη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε καθαρά. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι για μας δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά πλήρης ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, μιλώντας σε εκδήλωση.

Ο Ζάεφ πρόσθεσε ότι επιδίωξη της χώρας του είναι οι φιλικές σχέσεις με την Ρωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MIA.

Φαίνεται πως οι Σκοπιανοί έχουν περισσότερο μυαλό από εκείνο των δικών μας κυβερνώντων, μη χαλώντας τις ισορροπίες δυνάμεων, παρά το γεγονός πως βρίσκονται καθ’ οδόν για την ένταξή τους στην Βορειοατλαντική συμμαχία.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu