Τι δήλωσε ο Γιλντιρίμ για τους δύο στρατιωτικούς

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης,

βρίσκονται αιχμάλωτοι στην Τουρκία. 80 ημέρες πέρασαν από την ημέρα που «κλείστηκαν» μέσα στις Τουρκικές φυλακές. Ο πολιτικός κόσμος υποστηρίζει τους στρατιωτικούς ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. Δυστυχώς η αδιαλλαξία του Ερντογάν, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση εφιαλτική.

Οι Τούρκοι δεν φαίνεται να κάνουν πίσω στο θέμα και αυτό είναι πολύ άσχημο.

Τι δήλωσε ο Γιλντιρίμ στο Βήμα της Κυριακής

Η νομική διαδικασία την οποία αντιμετωπίζουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, είναι η ίδια που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι παραβιάζουν τους τουρκικούς νόμους. Σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ, Οι δύο Έλληνες κρατούμενοι τυγχάνουν δίκαιας μεταχείρισης, επικαλούμενος το γεγονός ότι οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποι του ελληνικού προξενείου έχουν διαρκή πρόσβαση, ενώ από τις 2 Μαρτίου, οπότε και συνελήφθησαν, τους έχουν επισκεφθεί οι οικογένειές τους, ένας ιερέας και ένας Ευρωβουλευτής.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η Τουρκική κυβέρνηση θεωρεί εγκληματίες τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Αυτό το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Η Ελληνική πλευρά μέχρι στιγμής, βρίσκεται «δεμένη χειροπόδαρα» και δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό για την απελευθέρωση των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει πολλοί κύκλοι, οι Τούρκοι ζητάνε κάποιο αντάλλαγμα από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να απελευθερώσουν τους στρατιωτικούς. Αυτό αν ισχύει (δεν βλέπουμε τον λόγο να μην ισχύει), μας κάνει να σκεφτούμε κάτι πολύ ΑΠΛΟ:

Οι Τούρκοι έστησαν το περιστατικό στον Έβρο, το εκτέλεσαν και τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση.

Δυστυχώς, το θέμα της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών έχει ξεχαστεί. Σχεδόν κανένας δεν μιλάει πλέον για αυτό το άσχημο γεγονός. Υπάρχει ο κίνδυνος, (αυτό το γεγονός) να το ξεχάσει και ο πολιτικός κόσμος.

Μπορεί λοιπόν πριν από δύο μήνες να γινόταν χαμός αλλά τώρα λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται με το θέμα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu