• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θετικός ο Λαβρόφ σε «άνοιγμα» προς την Ελλάδα – Η «σπόντα» του προς το Μαξίμου

Θετικός ο Λαβρόφ σε «άνοιγμα» προς την Ελλάδα – Η «σπόντα» του προς το Μαξίμου

Η Μόσχα είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Αθήνα, ανεξάρτητα της πολιτικής κατάστασης, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

 

«Είμαστε έτοιμοι να εδραιώσουμε περαιτέρω εκτεταμένη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, δίχως να επηρεάζεται από τους ευμετάβλητους πολιτικούς ανέμους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, με…«σπόντες» προς την ελληνική κυβέρνηση για την αχρείαστη διένεξη με το Κρεμλίνο.

Ο Λαβρόφ εγκαινίασε έκθεση για τα 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι εποχές μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά αξιολογούμε πολύ ψηλά το γεγονός ότι οι δεσμοί μας ουσιαστικά δεν μπορούν να επηρεαστούν από την πίεση εξωτερικών δυνάμεων και παραμένουν ένα σημαντικό στοιχείο της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ευρώπη», σημείωσε ακόμη ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών.

Ευχάριστη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, που ήταν εξ ολοκλήρου στα ρωσικά, γλώσσα που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε επίσημη εκδήλωση.