• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θέλουν ΕΙΡΗΝΗ όχι ΠΟΛΕΜΟ – Η αλήθεια για την συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλουν ΕΙΡΗΝΗ όχι ΠΟΛΕΜΟ – Η αλήθεια για την συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με απλά και σύντομα λόγια…

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απειλήσει με αντίποινα την Τουρκία για τις εξορυκτικές της δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια ακόμη ένδειξη επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών», μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για τις προκλητικές και παράνομες ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ , από τον Βόλο όπου βρέθηκε για την παραλαβή τελετή παράδοσης των ελικοπτέρων «Kiowa» και «Chinook».

Η δήλωση του κ. Πάιατ έχει ως εξής, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:

Δημοσιογράφος: Τα κράτη-μέλη της ΕΕ συζητούν προκειμένου να λάβουν μέτρα κατά τις βίαιης συμπεριφοράς της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Ένα σχόλιο;

Πάιατ: Θα σας πω δύο πράγματα: Πρώτα από όλα οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κοινή αντίληψη όσον αφορά τις εξελίξεις για τη θάλασσα ανοιχτά της Κύπρου και συγκεκριμένα έχουν την ίδιο ενδιαφέρον προκειμένου να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω προκλητική ενέργεια από την Τουρκία.

Μίλησα ξεκάθαρα για τα θέματα αυτά την περασμένη εβδμάδα σε δημόσια σχόλιά μου στην Ουάσινγκτον και το Σαββατοκύριακο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαναβεβαίωσε την σταθερή άποψη των ΗΠΑ ότι τώρα είναι ώρα διαλόγου και όχι για περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.

«Σιγά τα αίματα», θα έλεγε κάποιος, διαβάζοντας τα λεγόμενα των διεθνιστών Ελλάδας και Ευρώπης. Αν επιθυμούσαν οι… «σύμμαχοι« να βάλουν την Τουρκία στην θέση της, υπάρχουν πιο δραστικοί τρόποι.

Ωστόσο στο Αιγαίο θέλουν «ΕΙΡΗΝΗ» και όχι ΠΟΛΕΜΟ.

Ειρήνη εις βάρος των Ελλήνων φυσικά, καθώς ο διάλογος με την Τουρκία μάλλον θα είναι παρόμοιος με τον διάλογο με τα Σκόπια, όπου παραδώσαμε «γλώσσα και εθνότητα», κατά τις… μυστικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

Η λεγόμενη Νέα Τάξη (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ κτλ.) επιθυμεί ειρηνική προώθηση των σχεδίων της στην γειτονιά μας, στο πλαίσιο αλλαγών συνόρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, μετά και την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πόλεμος άλλωστε κοστίζει χρήμα και κυρίως χρόνο. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Η Τουρκία, κινείται σε αυτό το πλαίσιο, «λεονταρίζοντας» απλά, προκειμένου να κερδίσει ότι μπορεί για την ίδια, στον διάλογο που προτείνει ο Πάιατ (βλ. Καστελόριζο, Κύπρος, Αιγαίο).

Γιατί να κάνει πόλεμο κόντρα στους Ικάρους, το Ναυτικό, το αντιαεροπορικό σύστημα των Ελλήνων καθώς και στα τεθωρακισμένα στον Έβρο, όταν μπορεί να κερδίσει με «ειρήνη»;

Αν αλλάξουν τα πράγματα σε Ελλάδα ή Τουρκία… βλέπουμε (διαβάστε ΕΔΩ).

Για την ώρα οι «πολεμοφανείς» λεονταρισμοί Ερντογάν αξιοποιούνται, στον αντίποδα, από την παρούσα κυβέρνηση, με το βλέμμα τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ειδάλλως γιατί δεν συγκαλούσαν νωρίτερα ΚΥΣΕΑ;

Θέλουν «ειρήνη» ο καθένας για τις δικές του επιδιώξεις. Ωστόσο, από την άλλη, υπάρχει η Ρωσία και ουδείς γνωρίζει πως θα αντιδράσει, όταν η Νέα Τάξη παρουσιάσει επίσημα το παγκόσμιο μοντέλο διακυβέρνησης της γειτονιάς μας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

ΦΩΤΟ: eurokinissi