Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του δημάρχου του κατεχόμενου οικισμού Πέργαμος, στη επαρχία της Λάρνακας, ο οποίος κατηγόρησε την πλευρά των Ελληνοκυπρίων για όσα έγιναν και περιέγραψε τις συνομιλίες με τα μέλη της δύναμης του ΟΗΕ πριν αναλάβουν δράση οι μπουλντόζες των Τουρκοκυπρίων.
«Στις 17 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, η ομάδα οδοποιίας μας έφτασε στο σημείο. Μπήκαμε στην ενδιάμεση ζώνη. Δεν είχαμε πολλά προβλήματα εκείνη την ημέρα. Μόνο η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ είχε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Το επόμενο πρωί στις 05:00, πήγαμε στο πιο κρίσιμο σημείο, στην περιοχή Onevler, με 22 οχήματα. Ήμασταν 7 αστυνομικοί, εγώ και οι σωματοφύλακές μου. Οι δυνάμεις του ΟΗΕ ήρθαν με μια ομάδα 40-45 ατόμων» είπε στη Yeni Safak ο Μπουλέντ Μπεμπέκ.
«Πιθανότατα νόμιζαν ότι θα φοβηθούμε και θα κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αλλά χτίσαμε ένα ανθρώπινο τείχος. Ο υπεύθυνος για όσα έγιναν ήταν ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή. Μας είπε απειλητικά: “Πρόεδρε, αυτό είναι ελληνικό έδαφος. Φύγετε αμέσως από αυτό το μέρος”, είπε. Κι εγώ του είπα: “Φύγετε εσείς από εδώ, αυτό είναι τουρκικό έδαφος, αν κάνετε έστω και ένα βήμα, θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο“. Και έμειναν εκεί.
Η ένταση ξεκίνησε εκείνη την ημέρα. Εμείς απωθήσαμε τις δυνάμεις του ΟΗΕ χρησιμοποιώντας σχετική δύναμη. Δεν υπήρξαν μάχες ή σωματικές επιθέσεις. Είχα κάνει τις προειδοποιήσεις μου από πριν και είχα πει: “Αν αυτά τα οχήματα δεν απομακρυνθούν, θα τα συντρίψω”.
Όταν είδα πως δεν αποχωρούσαν, έδωσα οδηγίες στις δυνάμεις μας και στους χειριστές των σκαπανέων, λέγοντας: “Τα πάντα στο δρόμο θα καθαριστούν, τίποτα δεν θα μείνει από τα εργαλεία και τον εξοπλισμό τους”. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν αποστολή να αποτρέψουν την κατασκευή δρόμων ή να θέσουν φράγματα. Είναι παρατηρητές εδώ, η αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ είναι να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Αλλά αυτοί βρίσκονται υπό τις διαταγές των Ελλήνων. Ενεργούν σύμφωνα με τις οδηγίες της ελληνικής κυβέρνησης. Το παλιό σύστημα έχει πλέον εκλείψει. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ένα βήμα πίσω, αυτός ο δρόμος θα γίνει. Το Ειρηνευτικό Σώμα το αποδέχτηκε και αυτό. Είμαι ακόμα εδώ, η ένταση έχει χαλαρώσει. Οι εργασίες στο δρόμο συνεχίζονται. Πήραν το μάθημά τους».
(Protothema – eurokinissi photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς
- Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Φάμελλος: «Ενωμένοι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική για όλο τον κόσμο»
- Έπεσε Ι.Χ. στο λιμάνι Νέων Στύρων – Σώοι οι τέσσερις επιβαίνοντες
- Τουρκία: Ο πιλότος του αεροσκάφους Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου
- Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέα η μητέρα του τρίχρονου που πέθανε από καρδιακή ανακοπή – Οι βαριές κατηγορίες
- Συρία: Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στην Λαττάκεια
- Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Στη Δάφνη το μεγαλύτερο ύψος βροχής, 78 χιλιοστά – Χάρτες
- Πού είναι ο Άγιος Βασίλης…αυτή τη στιγμή; H πτήση ξεκίνησε! Live εικόνα
- H Κέιτι Πέρι παρουσίασε την…”σωσία” κασκαντέρ της στο νέο της παράξενο βίντεο
Κύρια Θέματα









