Στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνει για τα καλά το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου.
Αποκορύφωμα της έντασης ήταν η μάλλον φορτισμένη φράση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας πως «η κυπριακή κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν».
Οι ξαφνικές αιτιάσεις αλλά και η γενικότερη στάση της Λευκωσίας τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει σκεπτικισμό στην Αθήνα.
Το απόγευμα της Κυριακής μάλιστα συγκαλέστηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποκλειστικά για αυτό το θέμα, δείγμα του πόσο οριακή είναι η κατάσταση.
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου, ανέφεραν πηγές του υπουργείου μετά την λήξη της σύσκεψης.
Σήμερα σε πρωινές δηλώσεις του στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ήταν κάθετος, μεταφέροντας την ενόχληση της Αθήνας για τη στάση της κυπριακής πλευράς:
«Για να προχωρήσει το έργο, πρέπει να σταματήσουν οι επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητά του και να λυθούν όλα τα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα. Πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας που θα βάλει τέλος στην ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου.
Εχουμε διαρκώς αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα από την Κυπριακή πλευρά.
Δεν μπορεί να αμφισβητείται εκ των υστέρων μια συμφωνία που έχουν υπογράψει Ελλάδα, Κύπρος και Ευρωπαϊκή Ένωση
Το 51% του ΑΔΜΗΕ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο. Η Ελλάδα δεν εκβιάζει, μιλάει μόνο θεσμικά».
Επιχειρώντας πάντως να ρίξει τους τόνους τις τελευταίες ώρες η Λευκωσία διαμηνύει πως οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι ακλόνητες.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις «σχέσεις με την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι ισχυρότερες από ποτέ».
Το μόνο σίγουρο είναι πως από αυτού του είδους τις εξελίξεις οι Τούρκοι «τρίβουν τα χέρια τους».
Θυμίζουμε εξάλλου πως σε όλους τους τόνους η Άγκυρα έχει δηλώσει ανοικτά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την πόντιση καλωδίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φιλοδυτικοί διαδηλωτές στη Γεωργία έκαψαν ρωσικές σημαίες, vid
- Συνελήφθη 47χρονος για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στον Ωρωπό
- «Πυρά» Ζαχάροβα κατά Πολωνίας για τον ΟΑΣΕ
- Γαλλία υπό κατάρρευση! Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός – Τι ζητάει η δεξιά από τον Μακρόν
- «Εμπόλεμη ζώνη» χαρακτηρίζει το Σικάγο ο Τραμπ! Χαμός και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ
- Γερμανία: Δεν υπάρχει καλύτερο σχέδιο από αυτό του προέδρου Τραμπ για τη Γάζα
- Παραιτήθηκε από βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας – Προάγγελος ίδρυσης νέου κόμματος, vid
- Πυρκαγιά σε ισλαμικό τέμενος κινητοποιεί τις αρχές της Βρετανίας, vid
- Ρωσία: Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια εξακολουθεί να μην τροφοδοτείται με ρεύμα
- Ουκρανοί στρατιώτες εθεάθησαν να… κλέβουν γάτα από δρόμο, video
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΣΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΒΟΥΛΗ

ΑΔΜΗΕ

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
