• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συναντά Μεντβέντεφ και Πούτιν σήμερα στη Μόσχα ο Α.Τσίπρας εν όψει ψύχρανσης στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Συναντά Μεντβέντεφ και Πούτιν σήμερα στη Μόσχα ο Α.Τσίπρας εν όψει ψύχρανσης στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Αφορμή της ψύχρανσης έχει αποτελέσει η προ μηνών αδικαιολόγητη απέλαση Ρώσων διπλωματών.

Στη ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σήμερα το μεσημέρι θα συναντήσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ θα υπογράψουν και διμερείς συμφωνίες.

Με ευρεία ατζέντα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντά σήμερα τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως αναφέρει και το Sputniknews.

Συγκεκριμένα στις 10:30 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου. Στις 11:30 έως τις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο έχει προγραμματιστεί για τις 13:00-13:30, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον Ρώσο Πρόεδρο (13:30-14:45).

Θα πραγματοποιηθεί υπογραφή διμερών συμφωνιών (14:45-15:00) και εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (15:00-15:30).

Προσδοκίες από τη συνάντηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας — Ρωσίας θα συζητήσουν για θέματα διμερούς εμπορίου, οικονομικής συνεργασίας, καθώς και πρότζεκτ σχετικά με τον ενεργειακό τομέα και τη γεωργία.

«Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου. Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων θα συζητήσουν την κατάσταση και τις προοπτικές στο ρωσο-ελληνικό εμπόριο και στην οικονομική συνεργασία, την εφαρμογή κοινών σχεδίων στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στις υποδομές μεταφορών, στην τεχνολογία, στη γεωργία και σε άλλους τομείς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ελληνική πλευρά έχει εκφραστεί με ιδιαιτέρως θετικά λόγια για αυτή τη συνάντηση.