• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Συναγερμός» στο Αιγαίο: Μετά τον Α.Τσίπρα ούτε οι… «σύμμαχοι» «βλέπουν» θαλάσσια σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Συναγερμός» στο Αιγαίο: Μετά τον Α.Τσίπρα ούτε οι… «σύμμαχοι» «βλέπουν» θαλάσσια σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελικά η ελληνοτουρκική ένταση γίνεται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ελλάδα και Κύπρος βυθίζονται ολοένα και πιο βαθιά στην «προστασία» της λεγόμενης Νέας Τάξης (ΝΑΤΟ), αιθεροβατώντας μέσα σε μια νεφελώδη ψευδαίσθηση πως όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν.

Ή μήπως όλα γίνονται εν γνώση ιθυνόντων (θυμηθείτε οπωσδήποτε ΕΔΩ); Δεν θέλουμε να το πιστεύουμε.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο γερμανικός τύπος πάντως με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα μιλά για «ασαφή θαλάσσια σύνορα» και «κίνδυνο σύγκρουσης Ελλάδας Τουρκίας», χωρίς αναφορά στην σαφή ύπαρξη ελληνικών θαλάσσιων συνόρων αλλά και στις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις και την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου.

«Οι τελευταίες ελληνοτουρκικές εντάσεις όχι μόνο καταγράφονται στον γερμανόφωνο τύπο με δημοσιεύματα στις διαδικτυακές γερμανικές και αυστριακές εφημερίδες, αλλά σε αυτά εκφράζεται έκδηλη ανησυχία για το ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο», αναμεταδίδει το πρακτορείο της Deutsche Welle.

Είναι αλήθεια πως όσο ελεγχόμενη και αν είναι μια κρίση μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο «ατύχημα» και τα πράγματα να ξεφύγουν. Ωστόσο, οι «σύμμαχοί» μας μάλλον δεν θέλουν να πάρουν σαφή θέση, ίσως γιατί κάτι μαγειρεύεται στο Αιγαίο (βλ. συνεκμετάλλευση).

Η αυστριακή Kronen, την οποία επικαλείται η ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle, αναφέρεται στην αυξανόμενη τάση της τουρκικής πλευράς να αμφισβητεί την ελληνικότητα ορισμένων νησιών και συνεχίζει: «Η Ελλάδα και η Τουρκία μπορεί να είναι επίσημα σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αλλά βγαίνουν στην επιφάνεια συνεχώς διενέξεις. Οι εχθρικές πράξεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα συσσωρεύτηκαν το 1974 με την κρίση στην Κύπρο, όταν μετά από τουρκική εισβολή στο βόρειο τμήμα του νησιού παραλίγο να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες».

«Αυτήν την εποχή υπάρχουν πολλές διενέξεις στο Αιγαίο» συνεχίζει ο αρθογράφος. «Πολλά μικρά και συχνά ακατοίκητα νησιά καθιστούν ασαφή τα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες. Τα περασμένα χρόνια συχνά καταγράφηκαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία, όπως και σε μαχητικά αεροσκάφη. Συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα και κατά συνέπεια, σε ποια από τις δύο χώρες ανήκουν ορισμένες βραχονησίδες, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα».

Είναι σαφές πως η… φαινομενικά «ουδέτερη» θέση δυτικών μέσων ενημέρωσης ευνοεί την Τουρκία και τις επιδιώξεις της.

Δήλωση πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα είχε κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Λέτε να σημαίνει κάτι;

  • 153
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...