• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Στενός συνεργάτης του Ράμα αποκαλύπτει τις βλέψεις των Αλβανών: «Τα Γιάννενα δεν έχουν τίποτα κοινό με την Ελλάδα»

Στενός συνεργάτης του Ράμα αποκαλύπτει τις βλέψεις των Αλβανών: «Τα Γιάννενα δεν έχουν τίποτα κοινό με την Ελλάδα»

Τουλάχιστον τις πραγματικές και όχι συγκαλυμμένες βλέψεις των Αλβανών πίσω από δήθεν φιλοφρονήσεις προς τους Έλληνες.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει εδώ και μερικά 24ωρα ένα άκρως προκλητικό ποστ στο Facebook του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ένταξης των Αυθαιρέτων, Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Χωροταξίας, ο Αρτάν Λιάμε.

Στην εν λόγω ανάρτηση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια από Έλληνες και Αλβανούς, ο στενός συνεργάτης του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, με αφορμή ένα ταξίδι του στα Ιωάννινα, βγάζει…χολή ενάντια σε κάθε τι ελληνικό στοιχείο που διέκρινε στην πόλη.

Ακολουθεί μέρος της ανάρτησής του, στην οποία δεν κρύβει τις προτιμήσεις του για τον…οθωμανικό ζυγό:

«Το μπαϊράκι του Γιουνάν πάνω στον πύργο του Κάστρου των Ιωαννίνων. 

Σχεδόν τίποτα δεν συνδέει όμως τα Γιάννενα με την Ελλάδα. 

Ίσως εκεί περισσότερο να ταίριαζε το μπαϊράκι του Μπαμπά Ντοβλέτ (σ.σ. εξ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), που τουλάχιστον κράτησε την πόλη για πλέον 500 χρόνια, της προσέδωσε την οθωμανική όψη που έχει σήμερα και στο τέλος την παρέδωσε με πόλεμο.

Φυσικά οι πατριώτες του facebook θα μου ξεχυθούν και θα πουν ότι εκεί πηγαίνει η σημαία με αετό, αλλά για να πούμε το δίκιο, εμείς οι Αλβανοί τίποτε δεν κάναμε να κρατήσουμε αυτή την πόλη εντός των συνόρων μας εκείνα τα χρόνια.

Ο Αλή της Χάνκο (σ.σ. Αλή Πασάς), που σήμερα χρησιμεύει στους Έλληνες προκειμένου να προσελκύσουν τους τουρίστες, από τον τάφο του βλέπει τις σημαίες με γαλάζιους σταυρούς να κυμματίζουν γύρω απ’ τους πύργους των σαραγιών του.

Η ιστορία καταδικάζει όχι τους άδικους, αλλά τους ανίκανους.

Και του Αλή, το λιοντάρι της Ηπείρου, τον έριξαν όλοι.

Τον έριξαν οι Τούρκοι, που εκείνος τους είχε πάντα εκμεταλλευτεί, τον έριξαν οι Έλληνες που εκείνος τους υποβάθμιζε διαρκώς, ακόμη και οι Αλβανοί, που όπως έχουν τη συνήθεια, σ’ αφήνουν στη λάσπη όταν ηχεί το ντουφέκι».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu