• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΟΚ στον Ελληνισμό: Κέντρο του Ισλάμ η Κύπρος – Έτοιμο το «φαραωνικό» τζαμί στα Κατεχόμενα παρουσία Ερντογάν

ΣΟΚ στον Ελληνισμό: Κέντρο του Ισλάμ η Κύπρος – Έτοιμο το «φαραωνικό» τζαμί στα Κατεχόμενα παρουσία Ερντογάν

Επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θα πραγματοποιήσει στις 9 Ιουλίου ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν,

στο πρώτο ταξίδι μετά την επανεεκλογή του και την ορκωμοσία του.

Το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Demirören (πρώην πρακτορείο Doğan), αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα εγκαινιάσει το Χάλα Σουλτάν τζαμί, στην περιοχή Μία Μηλιά, το μέγεθος του οποίου είναι 37 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Σε περίπτωση που εφαρμοστεί στην Μεγαλόνησο σχέδιο τύπου Ανάν, τότε δεν αποκλείεται το Ισλάμ να προωθηθεί σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το τζαμί κατασκευάστηκε στην Μία Μηλιά και διαθέτει 4 μιναρέδες όπου θα μπορούν να προσευχηθούν περισσότεροι από έξι χιλιάδες πιστοί.

Είναι λογικό, η κατασκευή του τεράστιου αυτού τζαμιού να έχει προκαλέσει το φόβο ορισμένων Τουρκοκυπρίων για αναζωπύρωση της ακραίας ισλαμικής πίστης σε βάρος του κοσμικού τρόπου ζωής αλλά και της αύξησης του ελέγχου από την Τουρκία σε βάρος των Τ/κ.

Ωστόσο, το μήνυμα είναι άλλο! Η Κύπρος γίνεται ξακουστή στον κόσμο ως η περιοχή με το μεγαλύτερο τζαμί στην Ανατ. Μεσόγειο και θα παύσει να θεωρείται χριστιανική χώρα, σε περίπτωση «επίλυσης» του Κυπριακού στα πρότυπα της διζωνικής ομοσπονδίας. Θα λογίζεται αντίθετα ως κέντρο του Ισλάμ στην ευρύτερη περιοχή!

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu