υποστηρίζοντας ότι η χώρα του συνεχίζει τις εκκλήσεις για διάλογο ενώ παράλληλα «προστατεύει τα δικαιώματά της».
Σε συνέντευξή του σε τουρκικό περιοδικό, αναφέρει πως η Τουρκία δεσμεύεται για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει θετικά βήματα.
«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας» σημειώνει και την κατηγορεί ότι «αυξάνει τις δραστηριότητες που κλιμακώνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».
Αναφέρεται στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής σημειώνοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος πίεσαν για την επιβολή κυρώσεων «όμως χάρη στην αποφασιστική και υπεύθυνη στάση ορισμένων χωρών, αυτή η ιδέα δεν υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία».
«Αυτό που αναμένουμε από την ΕΕ την προσεχή περίοδο, είναι ορισμένα μέλη αντί να υιοθετήσουν μια στάση με βάση τα στενά συμφέροντα, να δώσουν προτεραιότητα στα ευρύτερα στρατηγικά συμφέροντα υιοθετώντας μια στάση οραματισμού. Αναμένουμε ότι στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, θα υπάρξει διάλογος και πρόοδος στη δημιουργία θετικής ατζέντας. Η Τουρκία είναι έτοιμη να υποστηρίξει κάθε τέτοια προσπάθεια» είπε.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων
- Κ. Πιερρακάκης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας: Πώς ωφελούνται 3 στους 4 ιδιοκτήτες ΙΧ – Τι αναφέρει για αγρότες και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- 999 σκαλοπάτια προς τον «ουρανό»! Το μονοπάτι που κόβει την ανάσα (BINTEO)
- Επικοινωνία Πακιστάν-Ιράν: Το Ισλαμαμπάντ θέλει να βοηθήσει στην ειρήνευση
- Ο Βανς συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ τις προσπάθειες για έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ιράν
- Συνετρίβη στην Κολομβία μεταγωγικό αεροσκάφος με περισσότερους από 110 επιβαίνοντες (ΒΙΝΤΕΟ)
- Μελόνι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία: “Λυπούμαστε για μια ευκαιρία που χάθηκε”
- Επικράτηση του «Όχι» δείχνει η καταμέτρηση των ψήφων στο δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
- Επιμένει ο Τραμπ για τις συζητήσεις με την Τεχεράνη και θα δώσει πέντε ημέρες περιθώριο στο Ιράν
- Επιχορήγηση πρατηρίων μέσω voucher έως 3.000 ευρώ – Νέες προθεσμίες για το σύστημα εισροών-εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών









