• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Σκοτεινό» παιχνίδι: Ποιοι στηρίζουν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σκοτεινό» παιχνίδι: Ποιοι στηρίζουν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι πρέπει να αποφύγουμε στην ασταθή γειτονιά μας που δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον πλανήτη σε πόλεμο...

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (ανήκει στο αριστερόστροφο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ), βρέθηκε στο συνέδριο του Economist που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Λαγονήσι.

Επ’ ευκαιρίας και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, τον ρόλο της Ελλάδας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και την κρίση με την Τουρκία.

Όλα αυτά, ενώ το «θερμόμετρο» της έντασης φέρεται να ανεβαίνει συνεχώς στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, μετά και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τέταρτο πλοίο στην περιοχή, με τον Πάιατ να αναφέρει πως «Κανείς δεν μπορεί να αντέξει ένα “ατύχημα” στην περιοχή», το οποίο, όπως έχουν τα πράγματα, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτό που έχει ενοχλήσει την διεθνιστική Δύση (ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.) είναι:

  1. Η εγκατάσταση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία
  2. Η παρεμπόδισή, μέσω των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ, του σχεδίου μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του, παγκοσμιοποιητικών συμφερόντων, αγωγού «East Med»

 

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα στήριξε την χώρα μας, λέγοντας πως μετατράπηκε από «πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων», εννοώντας φυσικά την προώθηση των σχεδίων της Νέας Τάξης στην ΝΑ Μεσόγειο, μετά την συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν πως στην πολιτική υπάρχουν συμφέροντα.

Οι «σύμμαχοι» στηρίζουν τώρα την Ελλάδα επειδή η σημερινή ηγεσία της Τουρκίας έχει συνάψει συμμαχία με την Εθνική Δεξιά της Ρωσίας, το αντίπαλο δηλαδή δέος της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης.

Αν τα πράγματα στην Τουρκία αλλάξουν, τότε οι Έλληνες θα αφεθούν εκ νέου στην μοίρα τους, όπως συνέβη στην Μικρά Ασία, το 1922.

Ως εκ τούτου η νέα κυβέρνηση της χώρας οφείλει να μιλά με όλες τις πλευρές (Δύση, Ρωσία, Τραμπ), αφήνοντας την Τουρκία να βαδίσει το δύσβατο μονοπάτι που επέλεξε και ενδεχόμενα την οδηγήσει στον όλεθρο (θυμηθείτε ΕΔΩ)

Σε αυτή την κατεύθυνση κρίνεται ως θετική η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ν.Δένδια στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ των άλλων, με αξιωματούχους της κυβερνώσας Εθνικής Δεξιάς.

Σε περίπτωση που η ασταθής κατάσταση στην Τουρκία ωθηθεί στα άκρα, τότε η Ελλάδα, διατηρώντας επαφή με όλες τις πλευρές, θα αποτελέσει βασικό συνομιλητή της ευρύτερης γειτονιάς μας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αρκεί να μην επιλέξουμε προκλητικά πλευρά, όπως παρ’ ολίγον να συμβεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •