Σκέφτεται να ακυρώσει την παρέμβασή του για το Σκοπιανό ο Κ.Καραμανλής;

Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την διαρροή της είδησης περί επικείμενης παρέμβασής του για το Σκοπιανό.

 

Η ενόχλησή του είναι τέτοια που σύμφωνα με ορισμένες πηγές σκέπτεται να ακυρώσει εντελώς την πρόθεσή του να μιλήσει για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Συνεργάτες του χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί, όταν τους ρωτούσαν σχετικώς, δεν απέκλειαν να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός, είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο. Ωστόσο, μετά τις 12:30 οι «διαρροές» από το καραμανλικό στρατόπεδο ανέφεραν ότι δεν πρόκειται τελικώς να κάνει παρέμβαση διαμηνύοντας την δυσφορία του και ενδεχομένως νιώθοντας ότι βρέθηκε ενώπιον «τετελεσμένων».

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι ο Κώστας Καραμανλής να προτάξει την κρισιμότητα της κατάστασης για ένα μείζον όσο και ευαίσθητο και για τον ίδιο, εθνικό θέμα, σταθμίζοντας ψύχραιμα τα δεδομένα και τους κινδύνους που περιέχουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί σε αυτό και να κάνει τελικά το Σάββατο, την πολυαναμενόμενη παρέμβασή του, πιθανότατα μέσω γραπτής δήλωσης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που αναμεταδίδει το iefimerida, ο Κώστας Καραμανλής στην παρέμβασή του, εφόσον την πραγματοποιήσει τελικά, θα αναφέρει σαφώς ότι η παρούσα συμφωνία είναι «βήματα πίσω» από τα όσα ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, είχε επιτύχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Ενώ, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, θα περιγράφει ότι δεν διασφαλίζεται πλήρως το erga omnes, αλλά και ότι θα πρέπει πρώτα να κάνουν βήματα τα Σκόπια και μετά να υπάρξει οποιαδήποτε πρόσκληση για έναρξη των διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού θα έχει ως σημείο εκκίνησης ότι δεν υφίσταται «μακεδονικό έθνος», κάτι που ανέφερε και τον περασμένο Ιανουάριο, σε συνομιλητές του, όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Realnews. «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό», φέρεται να ανέφερε τότε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει σπανίως τοποθετηθεί δημόσια από το 2009. Είχε κάνει μια δήλωση on camera το 2015, ενόψει του δημοψηφίσματος, μία ακόμη στο Συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο και γραπτές δηλώσεις στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2009 ως τώρα.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu