• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Σιγουρεύουν» την ειρήνη στην Αν.Μεσόγειο – Ο Τραμπ στέλνει στην Ελλάδα τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

«Σιγουρεύουν» την ειρήνη στην Αν.Μεσόγειο – Ο Τραμπ στέλνει στην Ελλάδα τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Μία επίσκεψη η οποία συμπίπτει με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Επιβεβαιώνονται πλέον και από ελληνικές διπλωματικές πηγές οι πληροφορίες που ήθελαν τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, να επισκέπτεται μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου τη χώρα μας.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά κινητοποίησαν ακόμη περισσότερο την Ουάσινγκτον, η οποία στέλνει άρον-άρον τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επί ελληνικού εδάφους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάικ Πομπέο αναμένεται ενδεχομένως ακόμη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί αστραπιαία να μεταβεί στην βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Ο τελευταίος προορισμός του θα πρόκειται για μία στρατηγικής φύσεως κίνηση, ενώ δεν αποκλείεται να έχει συναντήσεις με στρατιωτικούς αξιωματούχους αλλά και με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Προς ώρας δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, ωστόσο όλες οι πληροφορίες θέλουν τον Μάικ Πομπέο να έρχεται στη χώρα μας αμέσως μετά το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου όπου και τοποθετείται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μόλις την προηγούμενη βδομάδα είχε πραγματοποιήσει ταξίδι-«αστραπή» στην Λευκωσία, στέλνοντας από εκεί μηνύματα…διαλόγου και ειρήνευσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο κορυφαίος λόγος της επίσκεψής του στη χώρα μας θα είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και η απομάκρυνση του ενδεχομένου μίας ένοπλης σύρραξης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ένα σενάριο το οποίο όλο το καλοκαίρι συγκέντρωσε ανησυχητικά υψηλές πιθανότητες.

(φωτο:eurokinissi)