Σε…ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ κλίμα ο Ερντογάν: «Δεν θέλουμε ΠΟΛΕΜΟ με την Ελλάδα, αλλά τι θα πουν οι πολίτες μου αν δεν απαντήσουμε;»

Το άσπρο...μαύρο κάνει ο "σουλτάνος" επιχειρώντας να λάβει ερείσματα στο εσωτερικό του ακροατήριο.

Αφού αφήχθη στην Τουρκία, από την Μαδρίτη και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που βρισκόταν, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε πάλι να μιλάει για…”ελληνικές προκλήσεις” και πολέμου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, σημείωσε πως η Άγκυρα «δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ελλάδα», κατηγορώντας ωστόσο την ελληνική πλευρά ότι «δεν κράτησε τις υποσχέσεις της» και πως «παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές».

«Πώς θα ζήσουμε στη γειτονιά; Τι να κάνουμε; Η Πολεμική Αεροπορία μου απαντά. Τι Θα πουν οι πολίτες μου αν δεν απαντήσει η Πολεμική Αεροπορία; Θα ρωτήσουν πού είναι η Πολεμική μας Αεροπορία;».

Και συνέχισε:

«Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα, σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προέβαλαν μια προσέγγιση του τύπου “εμείς θα κάνουμε τη διαμεσολάβηση, να τους φέρουμε να συναντηθούν. Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”».

Τότε ήταν που ο Ερντογάν επανέφερε τα περί στρατιωτικοποίησης νησιών:

«Και τους είπαμε: Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτή τη συνάντηση στην παρούσα φάση… Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά, προσπαθεί να μας δώσει σήμα και από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις».

(φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί