• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε κίνδυνο η Θράκη – Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι Τούρκοι της περιοχής να στήσουν δική τους κυβέρνηση»

Σε κίνδυνο η Θράκη – Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι Τούρκοι της περιοχής να στήσουν δική τους κυβέρνηση»

Οι Τούρκοι δεν «ξέχασαν» ποτέ τη Θράκη επιχειρώντας με δόλιους τρόπους να την αποσπάσουν από την Ελλάδα.

Έτσι ενώ τα βλέμματα όλων το τελευταίο διάστημα είναι στραμμένα στον νότο του ελληνισμού, η τουρκική προπαγάνδα οργιάζει στη Θράκη.

Δεν πέρασαν παρά μερικές μέρες από τα εμπρηστικά δημοσιεύματα που άρχισαν να κατακλύζουν τον τουρκικό τύπο, μιλώντας για δήθεν προβοκάτσια του ελληνικού στρατού σε μειονοτικά χωριά (Δείτε ΕΔΩ), με τους Τούρκους να επιστρέφουν δριμύτεροι και…προκλητικότεροι.

Αυτή τη φορά τον «χορό» των προκλήσεων έσυρε μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στην Τουρκία, η “Γενί Σαφάκ”.

Σε δημοσίευμά της, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρεται ξεκάθαρα σε ανατροπή της ελληνικής διοίκησης στην ελεύθερη Θράκη και στήσιμο μίας νέας τοπικής κυβέρνησης από την «τουρκική», όπως την αποκαλεί, μειονότητα.

Φυσικά και αυτή η…τοπική κυβέρνηση που ονειρεύονται στην Άγκυρα θα ελέγχεται πλήρως από την «μητέρα Τουρκία».

Δείτε πως «πυροδοτούν» οι τουρκικές εφημερίδες τα μυαλά των Τούρκων πολιτών, φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις δήθεν ειδικών:

«Ο Χασάν Οζκαν, από το Βαλκανικό Κέντρο ερευνών δήλωσε: “Σύμφωνα με το άρθρο 27 της συνθήκης της Βιέννης περί δικαίου των συνθηκών, πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα με ρυθμίσεις εσωτερικού δικαίου να αφαιρεί τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων δυτικής Θράκης. Δηλαδή το διεθνές δίκαιο δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους της δυτικής Θράκης, λόγω της παραβίασης των δικαιωμάτων τους να θεωρήσουν ως άκυρα τα άρθρα της συνθήκης των Σεβρών. Όπως η Τουρκία έσκισε και πέταξε τη συνθήκη των Σεβρών Το ίδιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης. Για αυτό το λόγο η Δυτική Θράκη εκ νέου με τη συνθήκη του Νεϊγύ επιστρέφει στην κατάστασή του ¨μή κράτους”.

Ο Οζκάν λέει πως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα έχει καταπέσει στη θέση του εισβολέα στη δυτική Θράκη και σχολιάζει πώς “Το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους της δυτικής Θράκης το δικαίωμα να στήσουν μία κυβέρνηση για εκείνη την περιοχή».