• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρώσος πρέσβης: Είμαστε ανοικτοί σε διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα

Ρώσος πρέσβης: Είμαστε ανοικτοί σε διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα

Η Μόσχα είναι ανοικτή σε διεύρυνση της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας με την Αθήνα και έτοιμη να συζητήσει νέα σχέδια, τόνισε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ στο πρακτορείο TASS.

 

Ο Ρώσος διπλωμάτης υπενθύμισε ότι ήδη η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη με ρωσικά οπλικά συστήματα, τα οποία η Μόσχα προμήθευσε στην Ελλάδα πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

“Στο παρόν, η συνεργασία αναπτύσσεται κυρίως μέσα από την συντήρηση του ρωσικού εξοπλισμού που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ελλάδας”, τόνισε ο κ. Μασλόφ. “Δεν υπάρχουν παράπονα για τον ρωσικό εξοπλισμό από ελληνικής πλευράς, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας”, πρόσθεσε.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος του NATO θέτει, όπως σημείωσε ο πρέσβης, “ορισμένους περιορισμούς στην ανάπτυξη στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας με τη Ρωσία”, είπε, συμπληρώνοντας ότι ο διάλογος σε αυτόν τον τομέα μεταξύ των δύο χωρών δεν σταματά και φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Μόσχα.

“Μόσχα και Αθήνα έχουν υπερβεί την κρίση στις διμερείς σχέσεις, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο”, σημείωσε ακόμη ο κ. Μασλόφ.

Ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κατέληξε αναφέροντας ότι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα συνεχίζονται κανονικά και αποδεικνύουν τη βελτίωση στις διμερείς σχέσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ειδικές και ξεχωριστές για ιστορικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς λόγους.

(capital)