Ρωσικά ΜΜΕ: «Πιθανότατα τον Σεπτέμβριο θα φύγει ο Έλληνας πρέσβης από τη χώρα»

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, θα φύγει από τη Μόσχα το φθινόπωρο, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το TASS.

 

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη για την επιστροφή του πρεσβευτή στην Ελλάδα. Πιθανότατα θα φύγει από τη Ρωσία το φθινόπωρο, στα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο TASS ελληνική διπλωματική πηγή, σύμφωνα με το iefimerida.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο κ. Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα αντικατασταθεί από νέο πρεσβευτή.

Στο μεταξύ, πηγή από το ελληνικό ΥΠΕΞ δήλωσε στο Sputnik ότι η αντικατάσταση του Ελληνα πρεσβευτή δεν είναι εχθρική κίνηση προς τη Ρωσία και δεν σχετίζεται με την ένταση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

«Δεν ανακαλείται ο πρεσβευτής στη Ρωσία. Υπάρχουν πλάνα αντικατάστασής του. Αν ο πρεσβευτής ανακαλούνταν, το υπουργείο Εξωτερικών θα είχε ήδη εκδώσει σχετικό σημείωμα και ο πρεσβευτής θα είχε ήδη φύγει», ανέφερε η πηγή, ενώ σημείωσε ότι η διαρροή του εσωτερικού εγγράφου (σ.σ. για την αντικατάσταση του πρεσβευτή) συνέπεσε με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά τα δύο θέματα δεν σχετίζονταν.

«Ηταν ένα έγγραφο για εσωτερική χρήση, για πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν περίμενε αυτή τη διαρροή», ανέφερε η πηγή στο Sputnik.

Τέλος, σημείωσε ότι η απόφαση αντικατάστασης του πρεσβευτή στη Ρωσία δεν έχει εγκριθεί ακόμη, ενώ ανέφερε ότι μια συνάντηση εργασίας για τις προτάσεις του υπουργού για τους πρεσβευτές θα γίνει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...