• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Όλοι περιμένουν τις τελικές ανακοινώσεις που θα… «ανάψουν τα αίματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Όλοι περιμένουν τις τελικές ανακοινώσεις που θα… «ανάψουν τα αίματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εξελίξεις στην γειτονιά μας είναι ραγδαίες και υπάρχει παντού κινητικότητα.

Οι διεθνιστές του ΟΗΕ μετά το Σκοπιανό θέλουν να… «λύσουν» όλα τα εκκρεμή ζητήματα και φυσικά και το Κυπριακό.

Ωστόσο, οι ενεργειακές εξελίξεις «ανάβουν» τα αίματα.

Τον γύρο των ΜΜΕ κάνει η είδηση πως στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), βρέθηκαν τιτάνιες ποσότητες κοιτασμάτων.

 Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil αναμένεται να ανακοινώσει εντός της προσεχούς εβδομάδας τα αποτελέσματα.

Κύπριος αξιωματούχος δήλωσε στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019 που πραγματοποιείται στο Κάιρο, ότι οι επιστήμονες της εταιρείας έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου στο κοίτασμα, παρόμοιου μάλιστα μεγέθους με το κοίτασμα Ζορ που βρίσκεται στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, όπως μεταδίδει ο ALPHA Κύπρου, επικαλούμενος το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agenzia Nova.

«Το πεδίο δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Zohr αλλά έχει παρόμοιο αποθεματικό», τόνισε ο ανώτατος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Αρμόδιες πηγές πάντως, ανέφεραν στον ALPHA Κύπρου, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτέλεσμα από τη γεώτρηση της εταιρείας στο τεμάχιο 10 και διαψεύδουν τις πληροφορίες που δημοσιεύονται από το ιταλικό πρακτορείο.

Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα, με αυτά που μεταδίδονται να «ταράζουν» την Τουρκία, η οποία θέλει γενικά μερίδιο μέσω των κατοχικών δυνάμεων που διατηρεί στην Κύπρο.

ΦΩΤΟ: eurokinissi

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...